Atentatul terorist din Franta, revendicat de Statul Islamic. Jihadistii ameninta si Marea Britanie, si SUA

Atentatul terorist din Franta, revendicat de Statul Islamic. Jihadistii ameninta si Marea Britanie, si SUA

Masuri de securitate sporite in Marea Britanie, dupa atentatul terorist din Franta Autoritatile britanice au sporit masurile de securitate in porturi si gari, in urma atentatului terorist din Franta, care a vizat miercuri redactia din Paris a publicatiei Charlie Hebdo, relateaza Sky News. Summit european impotriva terorismului luni, 12 ianuarie Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anuntat vineri ca summitul european prevazut pentru 12 februarie la Bruxelles va fi consacrat luptei impotriva terorismului, dupa atentatul de miercuri de la sediul publicatiei franceze Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti, informeaza AFP, citat de Mediafax.

acum 67 luni (9 Jan 2015)

Masuri de securitate sporite in Marea Britanie, dupa atentatul terorist din Franta Autoritatile britanice au sporit masurile de securitate in porturi si gari, in urma atentatului terorist din Franta, care a vizat miercuri redactia din Paris a publicatiei Charlie Hebdo, relateaza Sky News. Masurile de securitate au fost de asemenea marite in statiile din Franta de unde oamenii pot calatori spre Marea Britanie, a adaugat purtatorul de cuvant. Statul Islamic ii numeste "eroi" pe autorii atentatului terorist de la Charlie Hebdo "Eroi islamisti au omorat jurnalisti ai revistei Charlie Hebdo, pentru a razbuna onoarea Profetului Mahomed", a comunicat postul de radio Al Bayan, apartinand grupului terorist Stat Islamic. Un lider al retelei teroriste sunnite Stat Islamic in Irak si Siria a salutat atacul terorist care a vizat redactia Charlie Hebdo, justificand crimele ca fiind o razbunare pentru insulte la adresa islamului si sugerand asumarea atentatului. Reteaua terorista sunnita, care ocupa teritorii din Irak si Siria unde a instituit un "califat", a amenintat de mai multe ori Franta cu atentate. Al-Qaeda in Magrebul Islamic saluta atacul comis la redactia revistei Charlie Hebdo Organizatia Al-Qaeda in Magrebul Islamic (AQIM) saluta atentatul terorist din Franta care a vizat redactia revistei Charlie Hebdo, potrivit Institutului SITE, care monitorizeaza site-urile fundamentaliste.

Insurgentii somalezi shebab le aduc omagii celor "doi eroi" Insurgentii islamisti somalezi shebab le-au adus un omagiu vineri celor "doi eroi" presupusi autori ai atacului terorist impotriva saptamanalului satiric francez Charlie Hebdo, care s-a soldat cu 12 morti, potrivit unui comunicat difuzat vineri de Radio Andalus, post oficial al miscarii, relateaza AFP. Militiile Shebab, care controleaza vaste zone rurale din centrul si sudul Somaliei, au legaturi stranse cu ramura Al-Qaida in Yemen, cu care unul din cei doi frati urmariti vineri de fortele de ordine franceze s-ar fi pregatit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro