Atentatul de la Sankt-Petersburg. Cum a devenit erou conductorul garniturii de metrou in care a avut loc explozia: "Am urmat instructiunile"

Atentatul de la Sankt-Petersburg. Cum a devenit erou conductorul garniturii de metrou in care a avut loc explozia:

"Dupa explozie (...) S-a auzit o bubuitura puternica si fum", a declarat marti Aleksandr Kaverin, in varsta de 50 de ani, in prima sa conferinta de presa. Directorul metroului a laudat, de asemenea, "vigilenta" a unui angajat de la o alta statie de metrou, Piata Vosstania, care a raportat luni prezenta unui sac abandonat, care continea o bomba care a fost dezamorsata la timp.

acum 52 luni (4 Apr 2017)

"Dupa explozie (...) S-a auzit o bubuitura puternica si fum", a declarat marti Aleksandr Kaverin, in varsta de 50 de ani, in prima sa conferinta de presa. "Am inceput sa primesc mesaje de neinteles prin interfon-ul pasager-conductor. "Am urmat instructiunile," a subliniat Kaverine care face munca aceasta de 15 ani. "Am luat decizia de a nu opri, am scos trenul din tunelul". Omul a mai spus ca nu putut sa-si petreaca noaptea acasa cu sotia si cei doi copii din cauza numarului de jurnalisti care asteptau la usa lui. "Daca ar fi trebuit sa scoatem atatia oameni din vagoane prin tunel ar fi fost complicat", a mai spus acesta, explicand ca, in timp ce trenul era stationat serviciile de urgeta au putut sa acorde asistenta si sa evacueze rapid ranitii. "In situatii de urgenta, oamenii devin eroi", a declarat Kariughine, adaugand ca soferul va primi o medalie pentru curaj. Directorul metroului a laudat, de asemenea, "vigilenta" a unui angajat de la o alta statie de metrou, Piata Vosstania, care a raportat luni prezenta unui sac abandonat, care continea o bomba care a fost dezamorsata la timp. "El a securizat la timp zona, a chemat specialisti si astfel un act de terorism a fost evitat", a spus directorul. "Angajatii de la metrou si pasagerii s-au ajutat reciproc. Au fost in stare de soc, dar nu a existat nici o isterie", a mai spus oficialul. Investigatorii spun ca decizia luata de conductor, care nu a oprit trenul pana nu a ajuns in statie a fost foarte buna. Astfel a fost evitat un numar mai mare de victime, iar echipele de salvatori au intervenit mai usor. Ekaterina Sergeeva, circula pe linia albastra in directia statiei de metrou Nevski Prospect, a povestit pentru Sputnik cum a trait momentul: "La momentul exploziei, eram in vagonul de metrou, pe linia albastra in directia Nevski Prospect. Ni s-a spus ca toate iesirile si intrarile au fost blocate. Operatorul ne-a contactat cateva momente mai tarziu si ne-a cerut sa deschidem ferestrele pentru a lasa aerul proaspat sa i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro