Atentatorul de la Manchester avea un atelier cu explozibili in locuinta sa

Atentatorul de la Manchester avea un atelier cu explozibili in locuinta sa

Serviciile britanice de securitate au ratat cinci ocazii de a-l retine pe Salman Abedi Autorul atentatului sinucigas de la Manchester a fost semnalat in mai multe randuri autoritatilor, din cauza opiniilor sale extremiste, insa nu a fost oprit de catre politisti, relateaza The Telegraph.

acum 72 luni (25 May 2017)

Potrivit ABC News, stocul de produse chimice gasit in locuinta lui Salman Abedi era suficient pentru fabricarea mai multor bombe. Serviciile britanice de securitate au ratat cinci ocazii de a-l retine pe Salman Abedi Autorul atentatului sinucigas de la Manchester a fost semnalat in mai multe randuri autoritatilor, din cauza opiniilor sale extremiste, insa nu a fost oprit de catre politisti, relateaza The Telegraph. Agentiile in domeniul luptei impotriva terorismului au fost luate la intrebari in urma unor dezvaluiri potrivit carora Salman Abedi le-a spus unor prieteni ca "sa fii atacator sinucigas este okay", determinandu-i sa sune la o linie de urgenta antitero infiintata de Guvern. Potrivit unor surse, autoritatile au fost informate in legatura cu pericolul reprezentat de Abedi cel putin in cinci randuri, in decurs de cinci ani, inainte ca acesta sa treaca la fapte luni seara. Autoritatile erau de asemenea la curent cu faptul ca tatal lui Abedi avea legaturi cu o binecunoscuta grupare islamista din Libia, interzisa in Marea Britanie.

Cel putin 22 de persoane au fost ucise si alte aproximativ 120 ranite luni seara, la Manchester Arena, dupa un concert al cantaretei americane Ariana Grande. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro