Atentatorul cu grenada de la Liceul "Jean Monnet" iese din inchisoare. A amenintat conducerea Penitenciarului cu moartea

Concret, initial, Dragos Ciupercescu a solicitat Penitenciarului Jilava, unde ispasea o pedeapsa de 18 ani de inchisoare, data de instanta suprema in 2007, liberarea conditionata. In 2007 a fost condamnat pentru furt calificat, rupere de sigilii, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive, tentativa la infractiunea de omor calificat, tentativa la infractiunea de omor deosebit de grav, distrugere si acte de terorism.

acum 67 luni (16 Dec 2016)

Concret, initial, Dragos Ciupercescu a solicitat Penitenciarului Jilava, unde ispasea o pedeapsa de 18 ani de inchisoare, data de instanta suprema in 2007, liberarea conditionata. Comisia de liberari conditionate a penitenciarului a hotarat insa ca acesta sa revina cu o noua cerere peste un an.

"Admite contestatia declarata de petentul Ciupercescu Dragos impotriva sentintei penale nr. 2465 din data de 19.10.2016 pronuntate de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti in dosarul nr. 3 Cod procedura penala, admite propunerea de liberare conditionata privind pe condamnatul Ciupercescu Dragos. A amenintat conducerea Penitenciarului cu moartea Potrivit unor judiciare, dupa solutia comisiei de liberare conditionata, care i-a fost defavorabila, Ciupercescu ar fi amenintat cu moartea conducerea Penitenciarului Jilava, acesta fiind transferat ulterior la Penitenciarul Ploiesti, de unde, de altfel, urmeaza sa fie pus in libertate, potrivit news.ro. In februarie 2007, Dragos Ciupercescu a fost condamnat definitiv la 18 ani de detentie de catre judecatorii Curtii Supreme dupa ce a detonat o grenada in curtea Liceului Jean Monnet din Capitala.

Mai exact, in noiembrie 2002 Romania era "zguduita" de un atac terorist petrecut la Liceul Jean Monnet din Bucuresti, scoala la care invatau fiul prim-ministrului de la vremea respectiva (Adrian Nastase), dar si copiii unor importanti politicieni si oameni de afaceri.

Ancheta a scos la iveala ca in noaptea de 10 spre 11 august 2002, barbatul a furat, din depozitul de munitii al UM 01348 din Bucuresti, sapte grenade de mana defensive tip F 1, zece focoase destinate acestui tip de munitie si 144 de cartuse calibrul 7,65. A fost arestat la 24 martie 2003, iar la 13 octombrie 2003, a fost trimis in judecata de procurorii militari. In 2007 a fost condamnat pentru furt calificat, rupere de sigilii, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive, tentativa la infractiunea de omor calificat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro