Atentate teroriste la Paris. Cum au lucrat "la vedere" teroristii

Atentate teroriste la Paris. Cum au lucrat

Hotelul de doua stele de la periferia Parisului a fost ideal pentru cei trei, care au profitat de un acces secundar catre parcarea care nu necesita plata si de lipsa camerelor de supraveghere pentru a nu fi observati. Abdelhamid a reusit sa scape in seara atacului, fiind reperat ultima data la ora locala 22.14 (23.24, ora Romaniei) de camerele de supraveghere din statia de metrou Croix de Chavaux, la 250 de metri de locul unde a fost abandonat Seat-ul. Mai mult, Samy si Ismael ar fi reusit sa profite de sistemul de libera circulatie din spatiul Schengen si sa insele autoritatile pentru a se intoarce din Siria cu scopul de a participa la atacul de la Paris, revendicat de reteaua extremista sunnita Statul Islamic.

acum 51 luni (1 Dec 2015)

Anchetatorii merg pe pista ca operatiunile logistice au fost asigurate de fratii Ibrahim si Salah Abdeslam. Ei au pregatit sosirea atacatorilor la Paris, chiar si a lui Abdelhamid Abaaoud, presupusul creier al atentatelor din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morti si aproximativ 350 de raniti. Actiuni "la vedere"

Pe 10 noiembrie, cu trei zile inainte de atentatele de la Paris, Djazira Boulanger a inmanat cheile casei sale, situate vizavi de o gradinita, unui client de pe Homelidays.com.

A doua zi, fratele mai mic al lui Ibrahim, Salah, s-a prezentat la hotelul Appart'City din Alfortville, la 7,6 kilometri sud-est de centrul Parisului, pentru a prelua cele doua camere - 311 si 312 - rezervate cu ajutorul cardului sau bancar.

In plus, fratii Ibrahim si Salah Abdeslam au inchiriat trei masini - un Seat, un Renault Clio si un Volkswagen Polo - de la doua agentii din Bruxelles.

Trei dintre atacatorii din capitala Frantei s-au cazat pe 12 noiembrie in camerele inchiriate de Salah la hotelul din Alfortville: Samy Amimour, Ismael Omar Mostefai si un barbat neidentificat. Hotelul de doua stele de la periferia Parisului a fost ideal pentru cei trei, care au profitat de un acces secundar catre parcarea care nu necesita plata si de lipsa camerelor de supraveghere pentru a nu fi observati. A doua zi, ei s-au deplasat la bordul masinii Volkswagen catre sala de concerte Bataclan, unde au ucis peste 90 de persoane si au murit in urma asaltului politiei.

De la Bobigny, Abdelhamid Abaaoud, Ibrahim Abdeslam si un kamikaze neidentificat au urcat la bordul masinii Seat pentru a se deplasa in arondismentele 10 si 11, unde au ucis 39 de persoane. Abdelhamid a reusit sa scape in seara atacului, fiind reperat ultima data la ora locala 22.14 (23.24, ora Romaniei) de camerele de supraveghere din statia de metrou Croix de Chavaux, la 250 de metri de locul unde a fost abandona... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro