Atentate la Bruxelles. Suspectul atentatelor din capitala Belgiei a fost arestat

Atentate la Bruxelles. Suspectul atentatelor din capitala Belgiei a fost arestat

UPDATE Al doilea atentator sinucigas de la aeroportul din Bruxelles, identificat Al doilea atentator sinucigas de la aeroportul din Bruxelles a fost identificat ca fiind Najim Laachraoui (barbatul din stanga fotografiei de sus), au declarat miercuri surse din politie pentru AFP, transmite news.ro. Premierul francez Manuel Valls (dreapta), alaturi de omologul sau belgian Charles Michel (centru), seful Comisiei Europene Jean-Claude Juncker (dreapta) si Inaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe Federica Mogherini FOTO DHNET.BE UPDATE 13.08 Bashar Ja'afari, seful delegatiei Guvernului sirian la discutiile de pace de la Geneva, a declarat ca cel putin unul dintre atacatorii de la Bruxelles a luptat in Siria, inainte de a se intoarce in Belgia. Najim Laarchraoui, teroristul care a scapat de pe aeroportul din Bruxelles UPDATE 9.49 Teroristul cu palarie cautat de autoritatile belgiene dupa ce a fost filmat de camerele de supraveghere de pe aeroportul din Bruxelles este Najim Laarchraoui, care a fost implicat si in atentatele de la Paris. Aeroportul din Toulouse, evacuat pentru scurt timp Aeroportul Toulouse-Blagnac a fost evacuat din "motive de securitate", pentru scurt timp, miercuri dimineata, potrivit Politiei de Frontiera, Franta fiind in alerta maxima a doua zi de la atentatele de la Bruxelles, soldate cu cel putin 32 de morti si 260 de raniti.

acum 59 luni (23 Mar 2016)

UPDATE Al doilea atentator sinucigas de la aeroportul din Bruxelles, identificat

Al doilea atentator sinucigas de la aeroportul din Bruxelles a fost identificat ca fiind Najim Laachraoui (barbatul din stanga fotografiei de sus), au declarat miercuri surse din politie pentru AFP, transmite news.ro.

Numele acestuia a fost vehiculat de presa si miercuri dimineata, insa jurnalistii au facut asocierea gresita cu alt barbat din grupul de trei ce aparea in poza difuzata de politie pentru a ajuta la prinderea suspectilor.

Procurorii belgieni au anuntat oficial, miercuri, numele unuia dintre sinucigasii de la aeroportul din Bruxelles, Ibrahim El Bakraoui, si al celui de la metrou, fratele sau Khalid.

Najim Laachraoui avea legatura si cu atentatele din 2015, de la Paris.

Khalid (stanga) si Ibrahim El Bakraoui (dreapta)

Politistii il cauta acum pe unul dintre cei doi barbati neidentificati, surprinsi de camerele de supraveghere din aeroport.

UPDATE 14.32 Varianta procurorului

Procurorul federal belgian Frederic Van Leeuw a confirmat, miercuri, ca al treilea suspect cautat dupa atentatele de marti de la Bruxelles nu este Najim Laachraoui, asa cum a speculat presa.

Procurorul general al Belgiei a confirmat, miercuri, ca al treilea suspect cautat dupa atentatele de marti de la Bruxelles nu a fost identificat si capturat.

Teroristul care apare intre doi barbati intr-o fotografie difuzata marti de catre politia belgiana este Ibrahim El Bakraoui, care s-a aruncat in aer pe aeroport, a afirmat oficialul belgian.

Potrivit procurorului, Ibrahim El Bakraoui, nascut la Bruxelles, pe 9 octombrie 1986, s-a aruncat in aer pe Aeroportul Zaventem, iar fratele sau, Khalid, nascut de asemenea la Bruxelles, pe 12 ianuarie 1989, s-a aruncat in aer la statia de metrou Maelbeek.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro