Atentate Bruxelles. Ce mesaj trimit teroristii prin exploziile din "inima Europei"

Atentate Bruxelles. Ce mesaj trimit teroristii prin exploziile din

> cele preocupate de siguranta europeana, cele care nu prioritizeaza deschiderea si interculturalismul inaintea prioritatilor ce tin de supravietuire si siguranta. Daca mergem pe aceeasi logica, atentatele dejucate si atacurile din noiembrie de la Paris, atacurile de dimineata aceasta fiind represalii pentru actiunile Europei contra miscarilor islamiste - din Orientul Mijlociu si din afara sa - atunci putem intui ca planul este sa fie lovite in continuare si alte state care au opus rezistenta politica, civila sau militara dezvoltarii miscarilor islamiste. Mergand pe lantul tarilor care au luat masuri contra islamistilor sau care s-au opus primirii valului de migranti, vedem ca Romania a intrat de curand pe radar, cu a treia cea mai importanta contributie, dupa Franta si Germania, la implementarea planului UE de a inchide coridorul balcanic.

acum 51 luni (22 Mar 2016)

>

cele preocupate de siguranta europeana, cele care nu prioritizeaza deschiderea si interculturalismul inaintea prioritatilor ce tin de supravietuire si siguranta.

Atacurile de dimineata aceasta de la Bruxelles se constituie intr-o noua etapa a activitatii teroriste in Europa. Deja nu mai vorbim de simple diferente culturale, nu mai vorbim de o "celula terorista", ci de o agenda extinsa. Disparitia celulei initiale din Molenbeek - unii morti la Paris, Salah Abdeslam, arestat -, dar continuarea planurilor de atacare a infrastructurii civile a statelor arata ca ei sunt doar cei de care am aflat si ca ramane in continuare in picioare o retea terorista cu capabilitati logistice si umane pregatita sa loveasca "inima" Europei.

Bruxelles-ul, in mod evident, a fost ales nu pentru calitatea sa de capitala a Belgiei, ci de capitala a Uniunii Europene. Atacul de la statia de metrou de langa institutiile europene este menit a transmite un mesaj. Daca pana acum puteau fi invocate diferite motivatii pentru care teroristi musulmani, sustinuti sau nu de DAESH, ar fi dorit sa comita atentate - pentru a transmite un mesaj legat de segregare, rasism, discriminare etc. -, in momentul de fata devine evidenta, pentru orice cetatean european si pentru politicienii nationali si europeni, legatura directa dintre actiunile musulmanilor radicalizati din Europa, migratie si DAESH.

Decizia Uniunii Europene de a inchide coridorul balcanic al migratiei provenite din Orientul Mijlociu si Africa de Nord atrage aceste represalii la adresa capitalei Uniunii. Daca mergem pe aceeasi logica, atentatele dejucate si atacurile din noiembrie de la Paris, atacurile de dimineata aceasta fiind represalii pentru actiunile Europei contra miscarilor islamiste - din Orientul Mijlociu si din afara sa - atunci putem intui ca planul este sa fie lovite in continuare si alte state care au opus rezistenta politica, civila sau militara dezvoltarii miscarilor islamiste.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro