Atentat terorist la Boston: avocatii lui Tarnaev incearca sa il scape de pedeapsa capitala

Atentat terorist la Boston: avocatii lui Tarnaev incearca sa il scape de pedeapsa capitala

Suspectul principal in cazul atentatului cu bomba petrecut in 2013 la maratonul din Boston, Djohar Tarnaev, are 30 de capete de acuzare in procesul pornit dupa retinerea lui.

acum 102 luni (31 Mar 2015)

Suspectul principal in cazul atentatului cu bomba petrecut in 2013 la maratonul din Boston, Djohar Tarnaev, are 30 de capete de acuzare in procesul pornit dupa retinerea lui. Atacul din urma cu doi ani a fost soldat cu trei morti si putin peste 260 de persoane ranite. Marturia acestuia a fost insotita de fotografii explicite cu ranile de pe trupul micutului. Mai tarziu in cursul zilei de luni, avocatii apararii si-au inceput pledoaria dupa ce, mai devreme in decursul procesului, acestia au admis ca Tarnaev a participat la atacurile din Boston. Insa reprezentantii apararii tanarului de 21 care risca pedeapsa cu moartea sustin ca fratele acestuia, Tamerlan, l-a obligat pe suspect sa participe la atentat.

Printre cele 30 de capete de acuzare ale lui Djohar Tarnaev se afla si uciderea prin impuscare a unui politist la trei zile de la comiterea atacului. Procurorii au spus ca Tarnaev, care a emigrat din Cecenia impreuna cu familia sa, avea viziuni extremiste si tintea sa loveasca Statele Unite ale Americii ca sa razbune actiunile armatei SUA in statele musulmane . ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro