Atentat terorist in Franta. Clujul "e Charlie". Jurnalistii clujeni, solidari cu Franta. "Libertatea presei nu se discuta, ea se afirma"

Atentat terorist in Franta. Clujul

La initiativa Asociatiei Profesionistilor din Presa Cluj, mai multi ziaristi au tinut, vineri, 9 ianuarie, un moment de reculegere in memoria victimelor atentatului de la Paris "Este important sa afirmam si noi, ca asociatie a jurnalistilor clujeni, faptul ca libertatea presei nu se discuta, ea se afirma.

acum 65 luni (10 Jan 2015)

La initiativa Asociatiei Profesionistilor din Presa Cluj, mai multi ziaristi au tinut, vineri, 9 ianuarie, un moment de reculegere in memoria victimelor atentatului de la Paris

"Este important sa afirmam si noi, ca asociatie a jurnalistilor clujeni, faptul ca libertatea presei nu se discuta, ea se afirma. Sufletele si gandurile noastre sunt alaturi de colegii din Franta si vrem sa le transmitem ca si noi, aici, la Cluj, suntem Charlie", a declarat presedintele APPC, Remus Florescu, jurnalist si blogger Adevarul, citat de Agerpres.

Lumanari in memoria victimelor atentatului de la Paris FOTO: APPC, Facebook

APPC a transmis miercuri, 8 ianuarie, un mesaj de condoleante, in limba franceza, pe adresa redactiei Charlie Hebdo din Paris, in urma atentatului terorist din Franta de miercuri. Suntem consternati de acest atac barbar la adresa libertatii de exprimare si ne simtim solidari cu jurnalistii publicatiei dumneavostra. Lucram intr-o tara unde in urma cu 25 de ani s-a murit in strada pentru libertatea cuvantului, si, cu atat mai mult, consideram intolerabil acest atac, care ne-a oripilat prin primitivismul sau. Va indemnam sa continuati sa luptati cu armele presei libere impotriva ignorantei si a habotniciei, oricum si de oriunde s-ar manifesta ele.

Tot joi, 8 ianuarie, comunitatea franceza si francofona din Cluj-Napoca, la initiativa Asociatiei-Corporatie a studentilor Francezi din Cluj-Napoca in colaborare cu Institutul Francez Cluj, au organizat un mars de solidaritate pentru victimele atentatului de la revista Charlie Hebdo. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro