Atentat terorist in Franta: cine este Cherif Kouachi, unul dintre autorii atacului din Paris

Atentat terorist in Franta: cine este Cherif Kouachi, unul dintre autorii atacului din Paris

Nascut la 28 noiembrie 1982 la Paris, de nationalitate franceza si supranumit Abu Issen, Cherif Kouachi a facut parte din "filiera Buttes-Chaumont". Dupa doi ani, numele lui a fost citat intr-un poiect de tentativa de evadare din inchisoare a unui islamist, Smain Ait Ali Belkacem, fost membru al Grupului islamic armat algerian (GIA), condamnat in 2002 la inchisoare pe viata pentru ca a comis un atentat intr-o statie de metrou din Paris (statia Musee d'Orsay) in octombrie 1995 (30 de raniti). VIDEOGRAFIC Filmul atentatului terorist de la Paris Filmul atentatului terorist de la Paris Parisul s-a confruntat miercuri cu cel mai sangeros atac comis in Franta de un secol, respectiv un masacru cu arme Kalasnikov in plina sedinta de redactie la publicatia Charlie Hebdo si uciderea a doi politisti, relateaza AFP, care prezinta filmul evenimentelor.

acum 69 luni (8 Jan 2015)

Nascut la 28 noiembrie 1982 la Paris, de nationalitate franceza si supranumit Abu Issen, Cherif Kouachi a facut parte din "filiera Buttes-Chaumont". Sub autoritatea unui "emir", Farid Benyettou, aceasta filiera permitea trimiterea de combatanti in Irak pentru a se alatura aripii irakiene a Al-Qaida care era condusa in perioada respectiva de Abu Mussab al-Zarqawi.

Retinut chiar inainte de a pleca spre Siria, apoi Irak, el a fost judecat in 2008 si condamnat la trei ani de inchisoare, dintre care 18 luni cu suspendare.

Dupa doi ani, numele lui a fost citat intr-un poiect de tentativa de evadare din inchisoare a unui islamist, Smain Ait Ali Belkacem, fost membru al Grupului islamic armat algerian (GIA), condamnat in 2002 la inchisoare pe viata pentru ca a comis un atentat intr-o statie de metrou din Paris (statia Musee d'Orsay) in octombrie 1995 (30 de raniti). Semnalmentele suspectilor

Cherif Kouachi era suspectat ca ar fi apropiat de o alta figura a islamului radical francez, Djamel Beghal, care a ispasit zece ani de inchisoare pentru pregatire de atentate. Cherif Kouachi este suspectat de participare la antrenamente cu Djamel Beghal.

Cu capul ras si oval, cu barba rara in fotografia difuzata in noaptea de miercuri spre joi de politie, Cherif Kouachi este cel mai probabil "inarmat si periculos", la fel ca fratele sau, Said, nascut la 7 septembrie 1980, tot la Paris. Acesta din urma, tot de nationalitate franceza, apare in fotografie cu par scurt negru si o barba nu foarte deasa.

Cei doi frati sunt suspectati ca ar fi comis atacul de la Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti si 11 raniti miercuri. Caricaturi postate ca omagiu pentru cei 12 oameni ucisi in redactia Charlie Hebdo

Presupusul complice al celor doi frati, care s-a predat politiei in nord-estul Frantei, Mourad Hamyd, in varsta de 18 ani, este cumnatul lui Cherif Kouachi.Citeste intreg articolul pe adevarul.ro