Atentat surpriza in Bangkok

A doua zi dupa cel mai grav atentat terorist comis in Bangkok, autoritatile thailandeze erau in cautarea unui suspect identificat de camerele de supraveghere din zona exploziei puternicei bombe, care a ucis 21 de persoane. Citand surse din politie, Bangkok Post a relatat ca bomba era compusa din trei kg de trinitrotoluen (TNT) si avea ca scop uciderea cat mai multor persoane la o ora de mare afluenta in templul hindus Erawan, loc de rugaciune extrem de popular pentru budistii din Thailanda si turistii asiatici. De la lovitura de stat din mai 2014, fostul premier Thaksin Shinawatra, in exil in Dubai, a cerut trupelor sale sa dea dovada de retinere, dar dupa ce si-au vazut spulberata victoria lor electorala de catre militari, sustinatorii sai cei mai radicali sunt decisi sa-si ia revansa.

acum 88 luni (18 Aug 2015)

A doua zi dupa cel mai grav atentat terorist comis in Bangkok, autoritatile thailandeze erau in cautarea unui suspect identificat de camerele de supraveghere din zona exploziei puternicei bombe, care a ucis 21 de persoane.

Marti, a doua zi dupa atentatul care a lovit centrul Bangkokului, ucigand 21 de persoane si ranind alte 120, o mica bomba a fost lansata de pe un pod asupra pasagerilor, fara sa raneasca pe cineva, dar a tensionat si mai mult atmosfera in metropola thailandeza. Bangkok este inca in stare de soc dupa atentatul de luni seara, cand o bomba puternica a explodat in centrul orasului in fata unui sanctuar dedicat zeului hindus Brahma.

Explozia a zguduit artera principala din Ratchaprasong, in inima unui cartier modern, cu centre comerciale si hoteluri de lux, foarte frecventate de miile de turisti veniti din sud-estul asiatic. Citand surse din politie, Bangkok Post a relatat ca bomba era compusa din trei kg de trinitrotoluen (TNT) si avea ca scop uciderea cat mai multor persoane la o ora de mare afluenta in templul hindus Erawan, loc de rugaciune extrem de popular pentru budistii din Thailanda si turistii asiatici.

"Suspectul" de pe camerele video

Autoritatile thailandeze, luate prin surprindere de puterea inedita a atentatului si prea putin experimentate in acest domeniu, cauta sa descopere identitatea autorului atacului, ramasa inca un mister. Singurul element substantial de care dispune politia il reprezinta cateva imagini prinse de camerele de supraveghere in care un tanar cu un rucsac in spate intra in sanctuarul Erawan, locul atentatului, si apoi il paraseste 15 minute mai tarziu, fara a mai avea rucsacul.

Atentatul nu a fost revendicat, dar junta arata deja cu degetul opozitia "rosie" si, daca ipoteza se confirma, ar putea ca "Tara Zambetului" sa se afle in pragul unui nou ciclu de violenta politica. "Este cel mai grav atac comis vreodata in tara noastra", declara ieri premierul Prayuth Chan-ocha, sefu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro