Atentat sub semnul intrebarii in Pakistan: Un elicopter cu diplomati la bord s-a prabusit

Citește și: MAE, noi detalii despre elicopterul prăbușit in Pakistan De asemenea, MAE a anunțat un nou bilanț: șapte morți: doi ambasadori, două soții de ambasadori și trei membri ai echipajului, de origine pakistaneză.

acum 103 luni (8 May 2015)

UPDATE 14.30: Ministerul de Externe a infirmat ipoteza unui atentat terorist și a precizat că, din primele date, elicopterul s-a prăbușit din cauza unei defecțiuni tehnice, a precizat purtătoarea de cuvant a MAE, Raluca Lungulescu.

Citește și: MAE, noi detalii despre elicopterul prăbușit in Pakistan

De asemenea, MAE a anunțat un nou bilanț: șapte morți: doi ambasadori, două soții de ambasadori și trei membri ai echipajului, de origine pakistaneză.

----

Un elicopter cu mai mulți diplomați la bord s-a prăbușit, vineri dimineață, in nordul Pakistanului.

La bordul elicopterului se aflau și cetăţeni străini, inclusiv ambasadorul Romaniei in Pakistan.

Elicopterul MI-17 avea la bord 17 persoane, inclusiv 11 străini, a declarat purtătorul de cuvant al armatei generalul Asim Bajwa. Soțiile diplomaților din Indonesia și Malaysia, ambasadorii Norvegiei și Filipine și doi piloți ai armatei pakistaneze au murit in accident, conform BBC News și Al-Jazeera.

La această oră, o echipă din cadrul ambasadei Romaniei la Islamabad se află la sediul MAE pakistanez,ca să obțină informaţii suplimentare despre acest accident.

Elicopterul s-ar fi prăbușit in timpul unei aterizări de urgență in regiunea văii Naltar, la aproximativ 300 de kilometri de Islamabad, potrivit BBC.

Nu se cunosc motivele prăbușirii, dar un martor a declarat pentru Al Jazeera că a părut ca și cum elicopterul ar fi avut o problemă tehnică. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro