Atanasiu: Vasile Blaga face parte din conducerea centrala a PNL, ca fost presedinte al partidului

Atanasiu: Vasile Blaga face parte din conducerea centrala a PNL, ca fost presedinte al partidului

Atanasiu a explicat ca Blaga, ca fost presedinte al partidului, face parte din structura centrala a formatiunii, conform Statutului PNL, astfel ca poate convoca orice organizatie in situatia in care constata ca sunt probleme. Blaga a demisionat, la sfarsitul lunii septembrie, din functia de copresedinte al Partidului National Liberal si din cea de sef de campanie pentru alegerile parlamentare, dupa ce a fost pus sub urmarire penala pentru trafic de influenta, in acest dosar fiind urmariti penal si fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan si omul de afaceri Horatiu Bruno Berdila.

acum 62 luni (24 Nov 2016)

Atanasiu a explicat ca Blaga, ca fost presedinte al partidului, face parte din structura centrala a formatiunii, conform Statutului PNL, astfel ca poate convoca orice organizatie in situatia in care constata ca sunt probleme. "Domnul Blaga s-a retras din toate functiile mai putin din postura de membru, iar din postura de membru poti sa ai un dialog cu orice alt membru de partid. Pe de alta parte, orice fost presedinte al PNL, conform Statutului partidului, face parte din conducerea centrala si orice membru al conducerii centrale poate sa interpeleze conducerea judeteana sau mai multe daca i se pare ca acolo lucrurile nu merg bine", a declarat prim-vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu.

De altfel, presedintele interimar al PNL Buzau, Cristinel Romanescu, a declarat pentru News.ro ca saptamana aceasta a fost organizata o teleconferinta la care a participat si Vasile Blaga. Nu au avut ce sa reproseze strict organizatiei de la Buzau sau oricarei alte filiale, s-a cerut doar o mai buna vizibilitate, ceea ce din punctul meu de vedere e absolut normal.

La randul sau, presedintele PNL Ialomita, Tinel Gheorghe, a declarat pentru News.ro ca interventiile lui Vasile Blaga in discutiile privind campania electorala sunt "foarte oportune".

Si presedintele PNL Cluj, Daniel Buda, a precizat pentru News.ro ca Vasile Blaga a participat in aceasta saptamana la teleconferinta PNL.

Surse din partid au declarat insa pentru News.ro ca fostul copresedinte Vasile Blaga a intervenit in ultimele conferinte telefonice organizate in interiorul formatiunii politice pe tema derularii campaniei electorale, exprimandu-si in unele cazuri nemultumirea fata de modul in care se desfasoara campania liberalilor in teritoriu.

Conform surselor citate, conducerea PNL face periodic conferinte telefonice cu liderii de filiale pentru a discuta despre modul in care se deruleaza campania elect... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro