Atacuri armate la Teheran: cel putin sapte morti si mai multi raniti in Parlament si la mausoleul lui Khomeini

Atacuri armate la Teheran: cel putin sapte morti si mai multi raniti in Parlament si la mausoleul lui Khomeini

UPDATE 14.36 Seful Autoritatii pentru Situatii de Urgenta a anuntat ca fortele de ordine au preluat controlul asupra Parlamentului si mausoleului lui Khomeini. Atacuri armate la Teheran FOTO Twitter @Terror_Monitor Exista informatii cu privire la focuri de arma si panica la mausoleul fondatorului Republicii Islamice Iran, ayatollahul Ruhollah Khomeini.

acum 37 luni (7 Jun 2017)

UPDATE 14.36 Seful Autoritatii pentru Situatii de Urgenta a anuntat ca fortele de ordine au preluat controlul asupra Parlamentului si mausoleului lui Khomeini. In total, 12 persoane au murit, iar alte 39 au fost ranite in cele doua atacuri armate desfasurate in capitala Iranului. Potrivit televiziunii de stat, sapte sau opt atacatori au efectuat cele doua atacuri. UPDATE 13.52 Ultimul bilant anunta opt morti si 33 de raniti in ambele atacuri. Doi atacatori s-ar afla baricadati in interiorul Legislativului de la Teheran si ar avea cu ei patru ostatici. UPDATE 12.10 Potrivit corespondentului RTL la Teheran, atacurile din capitala Iranului au fost revendicate de aripa din Libia a organizatiei teroriste Statul Islamic. Iranul ofera sprijin regimului de la Damasc in lupta sa impotriva Statului Islamic si altor forte rebele din Siria. "Luptatorii Statului Islamic au atacat mausoleul Khomeini si Legislativul iranian din Teheran", se arata si intr-un comunicat publicat de agentia Amaq, afiliata Statului Islamic. Iranul ii sprijina pe rebelii houthi in Yemen si lupta de partea lui Bashar al-Assad in Siria. UPDATE 12.01 Explozia din Parlamentul iranian a fost urmata de un incident similar langa mausoleul Khomeini. Fortele de ordine au luat cu asalt cladirea. Doi atacatori s-ar mai afla in interiorul Legislativului de la Teheran. Potrivit agentiei de presa Mehr, sapte persoane au murit si mai multe au fost ranite in urma unui incident armat produs in Parlament. Presa locala scrie ca pana la patru barbati au intrat inarmati in Parlament si au deschis focul. Ceilalti au ramas in interior si au luat patru ostatici.

Atacuri armate la Teheran FOTO Twitter @Terror_Monitor Exista informatii cu privire la focuri de arma si panica la mausoleul fondatorului Republicii Islamice Iran, ayatollahul Ruhollah Khomeini. Potrivit agentiilor de presa Irib si Fars, un atacator a deschis focul, dupa care s-a aruncat in aer. Distanta dintre Parlament si mausoleul Khomeini este de apoximativ ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro