Atacul din Florida: FBI si profesorii au fost avertizati cu privire la atacator; FBI a declansat o ancheta interna

Atacul din Florida: FBI si profesorii au fost avertizati cu privire la atacator; FBI a declansat o ancheta interna

Cruz a comentat la un clip video de pe YouTube de anul trecut si a spus ca va deveni "un atacator profesionist de scoli". Presa americana scrie ca seful gruparii extremiste care sustine suprematia alba Republic of Florida, Jordan Jereb, a declarat ca Cruz s-a antrenat o data cu gruparea sa, dar ca gruparea nu i-a ordonat lui Cruz un atac.

acum 74 luni (16 Feb 2018)

Nikolas Cruz, in varsta de 19 ani, a fost acuzat de crima cu premeditare. Cruz a comentat la un clip video de pe YouTube de anul trecut si a spus ca va deveni "un atacator profesionist de scoli".

Profesorii au fost de asemenea avertizati cu privire la Cruz, care nu avea voie sa intre in campus cu un ghiozdan, conform presei americane. FBI a spus ca a investigat comentariul de pe YouTube dar ca nu a putut identifica persoana care l-a postat.

Joi, Cruz a recunoscut in fata autoritatilor ca el a fost atacatorul si a precizat ca avea un ghiozdan plin cu munitie.

Dupa ce a vazut un comentariu la un clip video de pe YouTube anul trecut, Ben Bennight a contactat FBI si a vorbit cu reprezentanti agentiei timp de 20 de minute. Bennight a spus ca FBI l-a contactat din nou dupa atacul de la liceul din Parkland. FBI a confirmat joi ca le-a fost adus la cunostinta comentariul si au adaugat ca au facut verificari dar nu au putut identifica persoana responsabila.

Profesorul de matematica Jim Gard a declarat pentru Miami Herald ca autoritatile scolare au avertizat profesorii cu privire la comportamentul lui Cruz. Am avut probleme cu el pentru ca ameninta studentii si banuiesc ca de aceea a fost rugat sa paraseasca campusul", a spus Gard.

Dar politia a spus ca nu au fost avertizati cu privire la un posibil atac al lui Cruz. Presa americana scrie ca seful gruparii extremiste care sustine suprematia alba Republic of Florida, Jordan Jereb, a declarat ca Cruz s-a antrenat o data cu gruparea sa, dar ca gruparea nu i-a ordonat lui Cruz un atac. Cu toate acestea, presa locala a informat mai tarziu ca investigatorii nu au putut gasi o legatura intre Cruz si Republic of Florida.

Seriful regiunii Broward, Scott Israel, a declarat ca profilurile lui Cruz de pe retelele sociale sunt "foarte, foarte ingrijoratoare". Cruz a postat poze in care avea cutite s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro