Atacul aliat asupra Siriei, doar "lovitura aeriana de mare precizie si limitata" sau inceputul unei operatiuni de mare amploare?

Atacul aliat asupra Siriei, doar

> In plus, element extrem de semnificativ si plin de importanta daca ne gandim la ce s-ar putea petrece pe viitor, acum americanii n-au mai actionat singuri, ci au reusit sa formeze o coalitie cu doua tari din NATO, intamplator sau nu, cele care au cele mai relevante forte militare si dispun fiecare de propriul sau arsenal nuclear. Conforma surselor consultate de catre cei de la Debkka, in primul val de bombardamente aliate au fost trase aproximativ 100 de rachete de croaziera, "tintele fiind aeroporul militar Mezza din apropierea Damascului, tintele la Arzza precum si de la Jamarya, acela care fusese lovit si de catre Israel, precum si doua tinte in legatura cu arme chimice in apropiere de Homs...

acum 26 luni (14 Apr 2018)

>

In plus, element extrem de semnificativ si plin de importanta daca ne gandim la ce s-ar putea petrece pe viitor, acum americanii n-au mai actionat singuri, ci au reusit sa formeze o coalitie cu doua tari din NATO, intamplator sau nu, cele care au cele mai relevante forte militare si dispun fiecare de propriul sau arsenal nuclear. Cu atat mai importanta este componenta trioului SUA-Franta-Marea Britanie cu cat, cu mai putin de 48 de ore inainte de atac, Germania si Italia, anuntate fiind de iminenta actiuniii militare, si-au anuntat neparticiparea.

Dar iata un element interesant care s-a produs si acum un an, dar si acum: autoritatile politice si militare americane au recunoscut ca au mentinut deschis in permanenta un canal de comunicatii de urgenta pentru a evita o catastrofa si pentru a da posibilitatea lovirii fara prea mari probleme a tintelor militare siriene, altele decat propriile baze (rusesti, dar si ale aliatilor iranieni sau chinezi). Asta poate sa explice de ce, cel putin pana in acest moment, in cazul de acum, exact ca acum un an, nu a reactionat nicicum extraordinar de importanta capacitate rusa de aparare antiaeriana, in primul rand bateriile de rachete S-300 si S-400. Caz in care sa ne lamurim daca avem doar un prim si unic val de atac destinat sa anihileze cat mai multe dintre tintele legate direct de producerea, stocarea si capacitatea de utilizare de catre Siria a arsenlului chimic sau, a doua varianta, sa vedem daca natura tintelor poate sugera ca au fost atacate si posibil scoase din functie baze militare strategice ale armatei siriene, pregatire posibila pentru alte operatiuni ulterioare, vizand anihilarea capacitatii generale de raspuns a armatei guvernamentale a regimului de la Damasc.

Operatiunile fiind in curs de desfaurare si, dupa opinia mea, departe de a fi terminate, am ales sa va relatez situatia din punctul de vedere al unui operator esential nu numai datorita experientei sale vaste in domeniu, ci si ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro