Atacatorul din Militari, condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare, o pedeapsa cu doi ani mai mica decat cea din prima instanta

Atacatorul din Militari, condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare, o pedeapsa cu doi ani mai mica decat cea din prima instanta

Prin aceasta decizie, Curtea Suprema a mai dispus ca, din pedeapsa de trei ani de inchisoare, sa fie scazuta perioada retinerii si arestarii preventive a inculpatului, respectiv de pe 24 noiembrie 2013 pana pe 11 februarie 2015.

acum 96 luni (14 Apr 2016)

Prin aceasta decizie, Curtea Suprema a mai dispus ca, din pedeapsa de trei ani de inchisoare, sa fie scazuta perioada retinerii si arestarii preventive a inculpatului, respectiv de pe 24 noiembrie 2013 pana pe 11 februarie 2015. Pe 12 iunie 2015, Mihai Chirita a fost condamnat la 5 ani de inchisoare pentru vatamare corporala grava, tulburarea ordinii si linistii publice si uz de arma fara drept. In acelasi dosar au mai fost condamnate si surorile lui Mihai Chirita, Florentina si Mariana Cristina, care au primit pedeapse de cate 2 ani de inchisoare cu suspendare. Parintii atacatorului au fost si ei condamnati la cate 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru tulburarea linistii si ordinii publice.

Pistolar de ocazie

In februarie 2014, Mihai Chirita, tatal si cele trei surori ale lui au fost trimisi in judecata, pentru vatamare corporala, cauza fiind judecata de Curtea de Apel Bucuresti.

Incidentul a avut loc dupa ce doua dintre surorile lui Chirita, dintre care una de profesie avocat, nu au vrut sa stea la coada la magazin si au solicitat ajutorul unor rude, intrucat au intrat in conflict cu alte persoane.

Ulterior, in afara hipermarketului, fratele lor a scos un pistol cu bile de cauciuc si a inceput sa traga, ranind trei persoane, printre care o tanara de 23 de ani, care si-a pierdut un ochi.

Mihai Chirita, care a fugit de la locul faptei, s-a predat in 24 noiembrie 2013, la Sectia 20 de Politie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro