Atacatorul din Florida a fost inculpat pentru 17 infractiuni de omor calificat

Atacatorul din Florida a fost inculpat pentru 17 infractiuni de omor calificat

Un fost coleg de clasa a crezut ca aveau sa faca alt exercitiu miercuri dupa-amiaza, atunci cand a rasunat alarma de incendiu, care-i obliga pe elevi sa evacueze salile de curs. Victoria Olvera, o eleva in varsta de 17 ani de la liceu, a declarat ca Cruz a fost exmatriculat din scoala anul trecut, deoarece s-a batut cu noul prieten al fostei lui prietene.

acum 67 luni (15 Feb 2018)

Paisprezece raniti au fost spitalizati, in timp ce erau recuperate corpuri dinauntrul si din afara Liceului Marjory Stoneman Douglas.

Nikolas Cruz, purtand un halat de spital dupa ce a primit ingrijiri din cauza unor probleme de respiratie, a fost retinut neincatusat si incarcerat.

Un fost coleg de clasa a crezut ca aveau sa faca alt exercitiu miercuri dupa-amiaza, atunci cand a rasunat alarma de incendiu, care-i obliga pe elevi sa evacueze salile de curs.

In acel moment, potrivit politiei, Cruz - echipat cu o masca de gaze, grenade fumigene si multiple incarcatoare cu munitie - a deschis focul cu o pusca semiautomata, a ucis 17 persoane si a scos sute de elevi in strada. Cel mai sangeros atac armat intr-o scoala din ultimii cinci ani

Acesta a fost cel mai sangeros atac armat scoala din Statele Unite de la cel din Newtown, in Connecticut, in urma cu peste cinci ani.

Bilantul mortilor difera in functie de cum sunt definite aceste atacuri, insa, Everytown For Gun Safety a inregistrat 290 de atacuri armate in America din 2013, iar acest atac este al 18-lea din acest an.

"Atat de multe semne ca atacatorul era tulburat mental, inclusiv exmatriculat din cauza unui comportament rau si schimbator. Un tanar instabil

Autoritatile nu au oferit imediat precizari despre Cruz sau referitor la mobilul acestuia, limitandu-se sa spuna ca a fost dat afara de la liceu, care are aproximativ 3.000 de elevi.

Mama lui Cruz, Lynda Cruz, a murit de pneumonie pe 1 noiembrie, au anuntat prieteni si familia, potrivit The Sun Sentinel.

Cruz si sotul ei, care a murit in urma unui atac de cord in urma cu mai multi ani, l-au adoptat pe Nikolas si pe fratele lui biologic, Zachary, dupa ce cuplul s-a mutat din Long Island, la New York, in comitatul Broward. Familia a fost de acord, iar Cruz s-a mut... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro