Atac terorist la o academie de politie din Pakistan, soldat cu cel putin 44 de morti si 118 raniti

Atac terorist la o academie de politie din Pakistan, soldat cu cel putin 44 de morti si 118 raniti

Sarfraz Bughti, ministrul de interne al regiunii Balochistan, a declarat ca bilantul victimelor pana in momentul de fata este 44 de morti si 118 raniti, in cea mai mare parte cadeti sau gardieni ai academiei de politie din Quetta, dar si membri ai fortelor de securitate. Un cadet ranit in urma atacului de la campusul academiei din Quetta este preluat de echipajele de urgenta FOTO EPA -STIREA INITIALA- "5-6 teroristi au atacat un complex din cadrul unei academii de politie.

acum 91 luni (25 Oct 2016)

UPDATE 12.20 Organizatia terorista Statul Islamic a revendicat atacul comis in noaptea de luni spre marti in Quetta.

Armata si trupele speciale pakistaneze au derulat o operatiune care a durat mai bine de cinci ore pentru anihilarea teroristilor, incheiata in primele ore ale diminetii de marti. Inspectorul General al Corpurilor de Frontiera - unitate a fortelor speciale care a participat la operatiune - Sher Afgan a declarat ca sase teroristi au executat atacul, dintre care trei erau echipati cu veste cu explozibili. Relatarile de la fata locului sugereaza ca atacatorii erau inarmati cu putti de asalt AK-47 si grenade. Atacul nu a fost revendicat de nicio factiune pana in momentul de fata. Sarfraz Bughti, ministrul de interne al regiunii Balochistan, a declarat ca bilantul victimelor pana in momentul de fata este 44 de morti si 118 raniti, in cea mai mare parte cadeti sau gardieni ai academiei de politie din Quetta, dar si membri ai fortelor de securitate. "The Telegraph" sustine ca surse de la spitalele din zona situeaza numarul deceselor la cel putin 51. Soarta atacatorilor nu a fost comunicata de catre autoritati, insa presa locala noteaza ca cel putin doi dintre s-au aruncat in aer in cursul atacului.

Un cadet ranit in urma atacului de la campusul academiei din Quetta este preluat de echipajele de urgenta FOTO EPA -STIREA INITIALA- "5-6 teroristi au atacat un complex din cadrul unei academii de politie. Ministrul de Interne al regiunii Balochistan - in care este situat orasul Quetta - Sarfraz Bugti a declarat ca cel putin 17 persoane ar fi fost ranite, iar 700 de cadeti s-ar fi aflat in complex la momentul atacului, conform cotidianului pakistanez "The Nation". Mai multe schimburi de focuri au avut loc intre atacatori si fortele de securitate, iar trei explozii s-au auzit in zona atacului. "The Nation" citeaza surse din cadrul politiei care sustin ca atacatorii sunt echipati cu veste cu explozibili, iar cel putin unul ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro