Asumarea lui Ponta: "A spune e ca si cum ai zice ca te sinucizi daca vei fi ucis"

Asumarea lui Ponta:

Esecul de la alegeri si esecul guvernarii (care incepe sa fie vazut din ce in ce mai bine chiar si de catre fanii sai) nu l-au clintit, nu l-au miscat cu nimic. In fine, ce sa mai spunem de declaratia de Pacalici, potrivit careia va demisiona doar daca DNA il va pune sub acuzare, adica daca va ajunge in situatia de a fi destituit?

acum 114 luni (8 Dec 2014)

>

Chiar ma intrebam cand va reveni Ponta la televiziuni. O prea lunga perioada de absenta in comparatie cu dorinta sa de a fi tot timpul "pe sticla". Esecul de la alegeri si esecul guvernarii (care incepe sa fie vazut din ce in ce mai bine chiar si de catre fanii sai) nu l-au clintit, nu l-au miscat cu nimic. Este la fel de mincinos si iresponsabil ca inainte.

O prima mare minciuna emisa fara ezitare este aceea ca isi asuma esecul la prezidentiale. Si-a depus mandatul de premier sau cel de presedinte al partidului? Nu, nimic din toate acestea, dar asta nu l-a impiedicat sa ingaime si minciuna ca si-ar fi pus la dispozitia partidului mandatul de presedinte. Niciunul dintre cei prezenti la sedinta postsaudita nu a vorbit de acest lucru.

Dar "asumarea" sa nu s-a redus doar la aceasta declaratie, ci s-a si concretizat prin gesturi politice.

Mircea Geoana este incasatorul de serviciu: a fost destituit si cand a pierdut el alegerile si cand le-a pierdut Ponta. A mai fost suspendat o data, asa ca pesedistii s-au obisnuit cu foiala lui pe usa sediului de la partid: acum intra, acum e dat afara.

Putem crede ca il vor primi inapoi in partid doar pentru a-l gasi iar vinovat la proximul esec al partidului. in rest, e bine sa te jenezi public cu el si sa il suspenzi periodic, pentru a arata ca esti un partid alfabetizat. Ei au plagiat, ei au fost aroganti, ei au emis mesaje stupide, ei au blocat alegerile din diaspora, ei au fost in prim-plan?

Al treilea gest este cacealmaua cu plecarea lui Ghita din partid, scarbit de nou descoperitul comunism al lui Iliescu, si demersurile acestuia pentru infiintarea unui nou partid. Cum cred ei ca persoanele active pe Facebook se vor inregimenta intr-un partid facut de ei? Cred ei ca daca aduni cativa tineri tesedisti la o petrecere iese un partid care sa coaguleze sau sa contracareze mesajele de pe FB?

In fine, ce sa mai spunem de declaratia de Pacalici, potrivit c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro