Astazi este Blue Monday, cea mai deprimanta zi a anului: care sunt motivele si cum o putem combate

Astazi este Blue Monday, cea mai deprimanta zi a anului: care sunt motivele si cum o putem combate

O zi a tristetii nu e un lucru rau Contactata de "Adevarul", psihoterapeutul Vistiana Long a declarat ca "Lunea albastra" poate fi un concept indus, insa crede si ca, pe de alta parte, este benefica o zi in care sa ne concentram pe lucrurile care ne intristeaza si ne fac nefericiti. Psihoterapeutul atrage insa atentia ca traim vremuri in care oamenii au tendinta sa cada in extrema in care isi doresc sa fie doar fericiti: "Nu ne mai acceptam cu una, cu doua perioadele sau chiar momentele de tristete, de neputinta, de durere. Totusi, psihoterapeutul atrage atentia ca nu este benefic sa fugim de propriile sentimente, iar daca starea de tristete persista este recomandat sa cerem ajutor: "E musai ca apoi sa ne intoarcem la cele puse deoparte si sa ne ocupam de ele.

acum 74 luni (15 Jan 2018)

In 2005, Dr. Cliff Arnall, fost profesor la Universitatea Cardiff (Marea Britanie), a venit cu o formula menita sa prezica cea mai deprimanta zi a anului.

Denumirea de "Blue Monday" e un concept ce apartine unei agentii de turism din Marea Britanie, care a comandat si un studiu in acest sens pentru a afla care sunt motivele pentru care oamenii sunt mai predispusi la tristete in aceasta zi.

Cercetarea a aratat ca, in general, oamenii au acumulat datorii in urma cheltuielilor din perioada Sarbatorilor de Iarna, ceea ce ii face mai irascibili, dar si ca readaptarea la locul de munca, dupa zilele libere, se face anevoios, programul pare mai solicitant si apar conflicte sociale. De asemenea, motivatia lipseste si se contureaza impresia ca dorintele si planurile facute la sfarsit de an nu au mari sanse de a fi realizate. In plus, nici vremea nu este prea prietenoasa si vor mai trece cateva luni pana cand lumina diurna va creste considerabil, iar nivelurile de vitamina D din organism vor putea sa se regenereze prin expunerea naturala la razele solare. Potrivit studiului, cea de-a treia zi de luni a anului este cea mai deprimanta zi si, drept urmare, oamenii manifesta o stare de tristete, de letargie si consuma carbohidrati in exces. O zi a tristetii nu e un lucru rau Contactata de "Adevarul", psihoterapeutul Vistiana Long a declarat ca "Lunea albastra" poate fi un concept indus, insa crede si ca, pe de alta parte, este benefica o zi in care sa ne concentram pe lucrurile care ne intristeaza si ne fac nefericiti. E de ajuns sa ne stabilim o zi pentru a ne conecta la tristetea noastra si ar putea fi aceea. Tristetea, traita constient si asumat, e ca o coborare in adancul propriei fiinte pentru a deveni mai conectati cu noi insine, pentru a ne cunoaste mai mult sau pentru a vindeca rani vechi", a explicat specialista. Psihoterapeutul atrage insa atentia ca traim vremuri in care oamenii au tendinta sa cada in extrema in care isi doresc sa fie doar fericiti: "Nu ne... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro