Aspirina reduce riscul de cancer. In ce tipuri de cancer este eficienta banala pastila

Aspirina reduce riscul de cancer. In ce tipuri de cancer este eficienta banala pastila

Cercetarea, citata de cnn.com, a fost dezvoltata de Yin Cao, instructor la Centrul de Medicina Translationala de la Massachusetts General Hospital , in colaborare cu Facultatea de Medicina a Universitatatii Harvard. Cao a studiat datele a peste 86.000 de femei care au luat parte la un program national de sanatate intre anii 1980 si 2012, precum si a 43.000 de barbati care de asemenea, au fost parte a unui program intre anii 1986 si 2012.

acum 83 luni (5 Apr 2017)

Cercetarea, citata de cnn.com, a fost dezvoltata de Yin Cao, instructor la Centrul de Medicina Translationala de la Massachusetts General Hospital , in colaborare cu Facultatea de Medicina a Universitatatii Harvard.

Cao a studiat datele a peste 86.000 de femei care au luat parte la un program national de sanatate intre anii 1980 si 2012, precum si a 43.000 de barbati care de asemenea, au fost parte a unui program intre anii 1986 si 2012. Cercetarea a aratat ca, pe durata mentionata, peste 8.200 de femei si 4.600 de barbati au murit de cancer. Riscul de deces, in general, a fost mai mic cu 7% la femeile si cu 11% la barbatii care au luat in mod regulat aspirina, comparativ cu cei care nu au luat.

Totodata, s-a observat ca riscul de a muri de cancer a fost cu 7% mai mic la femeile si cu 15% mai mic la barbatii care luau acid acetilsalicilic in mod obisnuit, comparativ cu cei care nu luau regulat. Astfel, s-a calculat ca in acest tip de cancer aspirina reduce riscul cu 31% la femei si cu 30% la barbati, fapt care confirma rezultatele unui alt studiu facut pe aceasta tema. Totodata, se pare ca scade cu 11% si riscul de a face cancer de san la femei si cu 23% la barbati, in privinta cancerului de prostata.

"Evidentele arata ca aspirina are efecte de diminuare a riscului in diverse tipuri de cancer asa cum diminueaza si riscul de boli cardiovasculare", a spus Cao. Specialistul a adaugat ca, ar fi bine ca pacientii care au avut cancer sa discute cu medicul lor curant despre oportunitatea de a lua aspirina. Acidul acetilsalicilic face rau persoanelor care au risc de ulcer sau de sangerari gastrointestinale. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro