Asistenti si lectori ai UNATC dezaproba gestul rectorului Nicolae Mandea de a-l sustine pe Valentin Popa

Asistenti si lectori ai UNATC dezaproba gestul rectorului Nicolae Mandea de a-l sustine pe Valentin Popa

Ei subliniaza faptul ca "prezenta pe o astfel de scrisoare a numelui domnului Nicolae Mandea, in calitatea sa oficiala de rector al universitatii unde lucram, atrage asupra noastra, a tuturor celor care activam in cadrul UNATC "Ion Luca Caragiale" din Bucuresti, presupunerea ca am fi de acord cu opiniile exprimate de catre aceasta.

acum 44 luni (31 Jan 2018)

Rectorul UNATC este unul dintre semnatarii scrisorii de sustinere a Ministrului Educatiei, Valentin Popa.

"Am citit cu surprindere in presa ca domnul Nicolae Mandea, rector al UNATC "Ion Luca Caragiale" din Bucuresti, se numara printre rectorii care au semnat o scrisoare de sustinere a domnului Valentin Popa, propunerea actuala a coalitiei de guvernare pentru postul de Ministru al Educatiei Nationale. Surprinderea noastra e cauzata in primul rand de faptul ca acesta s-a alaturat unui astfel de demers, in mod evident un act de partizanat politic, ceea ce nu retinem sa se fi intamplat in trecut, in cazul altor propuneri pentru ministerul de resort", se arata in textul scrisorii.

Semnatarii scrisorii dezaproba "un astfel de demers in primul rand pentru ca este evident ca vine intr-un moment in care acestuia ii sunt contestate public calitatile care il recomanda pentru functia de ministru. Or, dincolo de toate potentialele merite manageriale ale domnului Popa (ele insele contestate), consideram ca o pozitie publica precum cea de Ministru al Educatiei Nationale este sau ar trebui sa fie incompatibila cu agramatismul si incultura manifestate in repetate randuri, in discursuri publice, de catre ministrul propus. De asemenea, consideram ca declaratiile prin care domnul ministru minimizeaza gravitatea plagiatului reprezinta un tip de afirmatie fata de care rectorii ar fi important sa se pozitioneze ferm impotriva".

Ei subliniaza faptul ca "prezenta pe o astfel de scrisoare a numelui domnului Nicolae Mandea, in calitatea sa oficiala de rector al universitatii unde lucram, atrage asupra noastra, a tuturor celor care activam in cadrul UNATC "Ion Luca Caragiale" din Bucuresti, presupunerea ca am fi de acord cu opiniile exprimate de catre aceasta. Prin prezenta scrisoare deschisa dorim sa ne disociem de continutul respectivei scrisori si sa dezaprobam public gestul domnului rector, care nu face decat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro