Asigurarile au prins avant in prima parte a anului

Piata asigurarilor din Romania a crescut cu 7,39% in primul trimestru al acestui an, la 1,97 miliarde de lei, pe fondul avansului volumului de prime brute subscrise atat pe segmentul de asigurari generale, cat si pe cel de viata, potrivit datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). "Analizand structura primelor brute subscrise pe clase de asigurari, in cazul asigurarilor generale se detaseaza asigurarile de raspundere civila a autovehiculelor, unde subscrierile reprezinta 44,95% din total asigurari generale, urmate de asigurari de mijloace de transport terestru - Casco, cu 24,23% si de asigurari de incendiu si calamitati naturale cu 15,60%, celelalte clase de asigurari reprezentand fiecare sub 10% din total prime brute subscrise asigurari generale", se mai precizeaza in raport. Concret, un tanar in varsta de 27 de ani care conduce , in Bucuresti, un Logan de 1,6 litri si 90 de cai putere, plateste acum pentru cel mai ieftin RCA de pe piata 1.325 de lei pentru un an.

acum 60 luni (3 Jun 2015)

Politele auto raman principalul motor al asigurarilor, insa cea mai importanta crestere a primelor brute subcsrise a fost inregistrata pe segmentul politelor de sanatate, care ramane inca unul cu o pondere destul de mica.

Piata asigurarilor din Romania a crescut cu 7,39% in primul trimestru al acestui an, la 1,97 miliarde de lei, pe fondul avansului volumului de prime brute subscrise atat pe segmentul de asigurari generale, cat si pe cel de viata, potrivit datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). "Cresterea volumului de prime brute subscrise in primul trimestru din 2015 fata de primul trimestru al anului trecut s-a inregistrat atat la asigurarile de viata (7,59%) cat si la asigurarile generale (7,34%)", se mentioneaza in raport.

Potrivit datelor ASF, asigurarile generale au avut o pondere de 79,31% in total prime brute subscrise, iar asigurarile de viata o pondere de 20,69%. "Analizand structura primelor brute subscrise pe clase de asigurari, in cazul asigurarilor generale se detaseaza asigurarile de raspundere civila a autovehiculelor, unde subscrierile reprezinta 44,95% din total asigurari generale, urmate de asigurari de mijloace de transport terestru - Casco, cu 24,23% si de asigurari de incendiu si calamitati naturale cu 15,60%, celelalte clase de asigurari reprezentand fiecare sub 10% din total prime brute subscrise asigurari generale", se mai precizeaza in raport.

RCA ramane pe plus

Potrivit ASF, singura clasa de asigurari care prezinta in ultimii ani crestere constanta a primelor brute subscrise este clasa reprezentand asigurarile de raspundere civila a autovehiculelor, in primul trimestru din 2015 cresterea fiind de 18,23% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In primul trimestru din 2015, volumul de prime brute subscrise pentru asigurarile de viata a inregistrat o crestere cu 7,59%. "Aceasta crestere a avut loc pe fondul unei usoare cresteri a numarului de contracte existente la sfarsitul perio... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro