Asediul Alep: Rebelii din Siria au pierdut jumatate din teritoriu

Asediul Alep: Rebelii din Siria au pierdut jumatate din teritoriu

Generalul Samir Sulaiman a declarat pentru postul de stiri ca spera ca tot orasul Alep va fi in mainile guvernului in termen de cateva saptamani. Cel putin 300 de persoane au fost ucise de cand a fost demarata ofensiva condusa de guvern la est de Alep.

acum 44 luni (4 Dec 2016)

Generalul Samir Sulaiman a declarat pentru postul de stiri ca spera ca tot orasul Alep va fi in mainile guvernului in termen de cateva saptamani. Sulaiman a dat aceasta declaratie la o zi dupa ce armata a confiscat un alt cartier din Alep, Tariq al-Bab, din mainile rebelilor care se opun presedintelui Bashar al-Assad.

Grupul de monitorizare al Observatorului sirian pentru drepturile omului a declarat ca Tariq al-Bab a fost recucerit dupa mai mult de patru ani de cand a cazut in mainile rebelilor. Mii de oameni au fugit din Tariq al-Bab catre zonele invecinate in timp ce luptele s-au intensificat. Confruntarile din district omorat zeci de luptatori din ambele parti ucise si au ranit mult mai multe.

Exploziile rasunatoare ale bombardamentelor pot fi auzite peste Alep, in timp ce avioane de lupta siriene si artilerie zdrobesc districte la est. Mii de oameni au fugit deja din aceasta parte a Alep.

Surse spun ca aliatul Siriei Rusia este implicat intr-un nou efort de a se coordona cu fortele rebele pentru a aranja evacuarea bolnavilor si a ranitilor si pentru a permite cat mai multor din cei 1.000 de activisti civili care nu sunt implicati in lupta sa plece.

Aproximativ 250.000 de oameni raman prinsi in zonele asediate ale orasului. Zeci de mii de persoane au fost stramutate. Organizatia Natiunilor Unite a declarat ca in aceasta saptamana conditiile din estul Alep erau atat de cumplite incat operatiile medicale au fost efectuate fara anestezie.

Cel putin 300 de persoane au fost ucise de cand a fost demarata ofensiva condusa de guvern la est de Alep. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro