Ascunzatoare nazista descoperita in jungla argentiniana. S-a refugiat Hitler aici dupa ce si-a inscenat moartea?

Profesorul de istorie al Universitatii Federale Mato Grosso, Candido Moreira Rodrigues a declarat ca "nu este nimic nou in aceste cazuri de oameni care se pretind a fi istorici ce au descoperit inca o dovada de netagaduit care atesta teoriile conform carora Hitler a trait in America de Sud pana cand moartea sa a survenit din cauza naturale.".

acum 67 luni (29 Mar 2015)

Arheologii au descoperit intr-o jungla izolata din Argentina un avanpost despre care cred ca a fost construit pentru cele mai importante nevoi ale Fuhrer-ului. In ascunzatoare au fost gasite monede germane din perioada 1938-1944, iar expertii considera ca aceasta a fost construita pentru a fi un colt de rai in care nazistii sa se ascunda in cazul unei eventuale infrangeri. Descoperirea a avut loc pe fondul unor afirmatii ale autoarei Simoni Renee Guerreiro Dias care pretinde in cartea ei, "Hitler in Brazilia - Viata si moartea sa", ca fostul lider al Germaniei naziste si-ar fi inscenat moartea, dupa care a fugit in Paraguay, trecand prin Brazilia, ca in cele din urma sa se stabilieasca intr-un mic oras brazilian.

Autoarea cartii sustine ca Hitler si sotia sa, Eva Braun, nu s-au sinucis intr-un buncar din Berlin sa data de 30 aprilie 1945, ci ca acesta a trait pana la 95 de ani. Guerreiro Dias afirma in cartea sa ca Hitler si-a asumat numele Adolf Leipzig cand a ajuns in Brazilia si ca a avut o prietena de culoare pana la moartea sa care ar fi survenit in 1984. Aceasta mai adauga ca Hitler era cunoscut printr cei 12.000 de locuitori ai oraselului Nossa Senhora do Livramento ca "batranul german". Simoni Renee Guerreiro Dias isi bazeaza teoriile pe o fotografie veche care i-ar reprezenta pe Hitler si iubita acestuia, Cutinga, de care Fuhrer-ul s-ar fi folosit ca sa ascunda faptul ca era un aprig sustinator al suprematiei rasei ariene. Liderul echipei de arheologi, Daniel Schavelzon, a declarat ca "aparent, pe la jumatatea celui de-al Doilea Razboi Mondial, nazistii au pus la cale un proiect secret prin care sa construiasca adaposturi pentru liderii lor in cazul unei eventuale infrangeri. Constructia de piatra descoperita de arheologi este situata in apropierea raului Parana, care desparte intr-o anumita portiune a sa cele trei state sud-americane Paraguay, Argentina si Brazilia. Profesorul de istorie al Universitatii Federale Mato Grosso, Candido Moreira Rodrigue... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro