Asasinatul care a cutremurat Braila in anii '70. Un barbat si-a invatat amanta cum sa-i ucida sotia, ducand-o la filme despre "crima perfecta"

Asasinatul care a cutremurat Braila in anii '70. Un barbat si-a invatat amanta cum sa-i ucida sotia, ducand-o la filme despre

Zeci de militieni si un procuror s-au deplasat la fata locului, alertati de locatarii blocului A6, de pe strada Pietatii. Erau despartiti in fapt de doi ani de zile insa in acea perioada femeia a fost amenintata de nenumarate ori de sot, ba chiar Simion, care se stabilise in Bucuresti, a venit la Braila pentru a-si rapi copilul, incredintat mamei de instanta de judecata. De la asistente au aflat ca barbatul, Simion Floares, a fost vizitat de o femeie, pe care mai apoi au identificat-o ca fiind Marzea Mariana, de profesie coafeza. Dupa mai bine de jumatate de an, la data de 22 decembrie 1970, intr-o sala in care au fost prezenti sute de oameni, Tribunalul Braila i-a condamnat pe cei doi la cate 20 de ani de inchisoare.

acum 98 luni (11 Feb 2016)

Zeci de militieni si un procuror s-au deplasat la fata locului, alertati de locatarii blocului A6, de pe strada Pietatii. In urma cercetarilor preliminare s-a stabilit ca victima era locatara acelui bloc si se numea Rodica Floares, inginer de profesie.

Anchetatorii au aflat ca victima era in proces de divort cu sotul sau, Simion Floares, cu care avea un copil si traia in concubinaj cu un inginer agronom. Erau despartiti in fapt de doi ani de zile insa in acea perioada femeia a fost amenintata de nenumarate ori de sot, ba chiar Simion, care se stabilise in Bucuresti, a venit la Braila pentru a-si rapi copilul, incredintat mamei de instanta de judecata.

Extinzand cercetarile, colegele de munca ale Rodicai Floares au declarat ca, in acea zi, o femeie a sunat la intreprinderea la care lucrau pentru a se interesa de domiciliul femeii, spunand ca este o prietena veche. Totodata, si locatarii blocului A6 din Hipodrom au relatat ca victima a fost cautata la domiciliu de o catre o femeie, pe care au si descris-o. Dupa examinarile de laborator s-a stabilit ca sangele este din aceeasi grupa sanguina cu a victimei, iar de pe batic a fost recoltat un fir de par de culoare castanie. Vecinii au fost cei care care au recunoscut articolele de imbracaminte gasite, ca fiind cele purtate de femeia care o cautase pe Floares Rodica, oamenii legii exluzand din start ipoteza jafului, aceasta fiind inlocuita cu ipoteza unei crime din razbunare sau gelozie.

Mama asasinei a dat-o de gol

O echipa de militieni s-a deplasat la Bucuresti acolo unde locuia unul din suspecti, adica sotul victimei. De la asistente au aflat ca barbatul, Simion Floares, a fost vizitat de o femeie, pe care mai apoi au identificat-o ca fiind Marzea Mariana, de profesie coafeza. In cea de a cincea zi, procurorul de caz si ofiterii de Militie s-au deplasat la Bucuresti, unde au efectuat perchezitii la domiciliile celor doi s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro