Asa inspectorii scolari, asa elevi! Cum si de ce au ramas jumatate din posturile de Inspectori scolari neocupate

Asa inspectorii scolari, asa elevi! Cum si de ce au ramas jumatate din posturile de Inspectori scolari neocupate

SECRETAR DE STAT: "SE OBISNUISERA FARA CONCURS" Contactat de "Adevarul", secretarul de stat din preuniversitar, Vasile Salaru, a explicat ca in aceste conditii, la sfarsitul lunii iulie se vor organiza noi concursuri pentru functiile de inspectori scolari generali, in judetele unde nu s-au ocupat aceste posturi. Trebuie remarcat ca Ministerul Educatiei si-a asumat responsabilitatea organizarii unui concurs si ca un numar important de persoane, care au ocupat posturile prin delegatie pana acum, si-au dat seama ca nu sunt pregatiti sa obtina nota de trecere si s-au retras", a spus Nistor.

acum 107 luni (21 May 2015)

Astfel, in acest moment, doar cinci inspectorate judetene au toate posturile de conducere ocupate legal. Asta pentru ca, anul acesta, a fost pentru prima oara in ultimii opt ani cand s-au organizat concursuri pentru posturile de conducere din inspectoratele scolare, pana acum inspectorii fiind numiti din pixul ministrului Educatiei.

Rezultatul a fost ca jumatate din cei care si-ar fi dorit aceste fotolii au boicotat concursul retragandu-se pe ultima suta de metri si, dintre cei ramasi, mai mult de jumatate au picat examenele.

SECRETAR DE STAT: "SE OBISNUISERA FARA CONCURS"

Contactat de "Adevarul", secretarul de stat din preuniversitar, Vasile Salaru, a explicat ca in aceste conditii, la sfarsitul lunii iulie se vor organiza noi concursuri pentru functiile de inspectori scolari generali, in judetele unde nu s-au ocupat aceste posturi. El a adaugat ca daca nici la a doua incercare nu se ocupa functiile, anul acesta cel mai probabil nu vor mai apuca sa organizeze concursurile si a treia oara, iar ministrul Educatiei va fi nevoit sa numeasca inspectorii prin delegatie.

Salaru apreciaza ca rezultatul concursurilor arata ca lumea se obisnuise ca acestea sa nu se mai organizeze. "Noi dorim depolitizarea sistemul si singurul criteriu de care am tinut cont a fost competenta candidatilor", a dat asigurari secretarul de stat din Ministerul Educatiei. In ceea ce priveste concursurile pentru ocuarea functiilor de directori de scoli, Salaru spune ca va inainta ministrului Educatiei Sorin Campeanu, propunerea ca acestea sa fie organizate pe 10 octombrie.

Liderii de sindicat spun ca multi au picat testul scris de legislatie. Sper ca si concursul pentru directori sa fie la fel de bine organizat. Cine nu are in spate o cariera didactica profesionala deosebita si calitati morale nu are ce cauta intr-o functie de conducere", a spus Simion Hancescu, presedintele Feder... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro