Artistii si-au luat ramas bun de la Ion Besoiu. Dorina Lazar: "Dumnezeu se imbogateste cu multe talente acolo sus"

Artistii si-au luat ramas bun de la Ion Besoiu. Dorina Lazar:

"O epoca se stinge, dar intr-un fel am o oarecare pace sufleteasca ca se vor intalni cu totii acolo, si cu Toca (Alexandru Tocilescu, n.r), si cu Liviu Ciulei, si cu tata, si cu multi. Cand ma duceam cu tata la filmari, stateam pe genunchii lui, si la el, si la Marin Moraru, la cine se nimerea pe acolo. Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Ion Besoiu, la Teatrul Bulandra Timp de 16 ani, a jucat pe scena Teatrului "Radu Stanca", din Sibiu, dupa care s-a mutat la Bucuresti, unde a jucat la Teatrul "Lucia Sturdza Bulandra" si a fost, ulterior, timp de 12 ani, directorul acestei institutii.

acum 90 luni (20 Jan 2017)

Publicul poate sa-i aduca un ultim omagiu lui Ion Besoiu in foaierul Teatrului Bulandra din strada Schitu Magureanu pana sambata, la ora 12.00.

Mai multi actori si admiratori ai celui disparut s-au perindat pe la capataiul acestuia, unii dintre ei zabovind ceva mai mult, sau preferand sa paraseasca teatrul pe la intrarea actorilor, departe de ochii presei.

Numeroase coroane au fost trimise, iar acestea au umplut foaierul teatrului: pe langa oficialitatile lumii politice care au tinut sa trimita flori cu acest prilej s-au numarat Presedintele Klaus Iohannis sau presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea (aflat intr-o calatorie in Statele Unite), dar si personalitati ale vietii publice, printre care Ilie Nastase sau Bobby Paunescu.

Sicriul a fost asezat, vineri, in foaierul Salii "Liviu Ciulei", inconjurat de trandafiri albi si lumanari.

"O epoca se stinge, dar intr-un fel am o oarecare pace sufleteasca ca se vor intalni cu totii acolo, si cu Toca (Alexandru Tocilescu, n.r), si cu Liviu Ciulei, si cu tata, si cu multi. Din nefericire cu multi, dar pentru sufletul lui ii va face bine sa se revada cu toti, mai ales ca Gimi a fost unul dintre cei mai buni prieteni cu tata, au facut filme impreuna, i-a legat o prietenie adevarata, ca si cu mine, de altfel. Cu toate ca nu vorbeam si nu ne vedeam in fiecare zi, eram prieteni si cand am auzit, nici nu stiam ca e in spital", a declarat Alexandru Darie, directorul Teatrului Bulandra.

Ducu Darie a mai declarat ca are multe amintiri cu Ion Besoiu, din copilarie si de la filmarile unde asista.

"Am zeci de amintiri cu el, de copil. Cand ma duceam cu tata la filmari, stateam pe genunchii lui, si la el, si la Marin Moraru, la cine se nimerea pe acolo. Am foarte multe amintiri, mi-e greu sa le spun acum pentru ca se amesteca in cap, dar lucrul extrordinar pe care pot sa-l spun este ca era u... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro