Artistii romani isi vand operele pentru a aduce "Cumintenia Pamantului" la muzeu

Artistii romani isi vand operele pentru a aduce

Este necesara strangerea sumei de 6 milioane de euro pana pe data de 30 septembrie 2016, pentru a completa cele 5 milioane de euro alocate deja de Guvernul Romaniei.

acum 49 luni (27 Jun 2016)

Artisti din Franta, Romania si din Elvetia au raspuns cu generozitate apelului de donatii lansat de statul roman pentru ca lucrarea a lui Constantin Brancusi sa fie reintegrata in patrimoniul national.

Artistii care vor expune la Paris sunt Livia Balu, Petre Velicu, Tudor Banus, Florin Doru Crihana, Constantin Pacea, Iva Binz, Christian Paraschiv, Marius Martinescu, Teli Iacsa, Rodica Costianu, Radu Zero, Daniela Codita, Mirela Traistaru, Diana Rachmut, Gabriel Roche Tamic, Adrian Vadeanu, Daniel Paval, Adin Olteanu, Crenguta Macarie si Iuliana Negru.

Vernisajul va avea loc joi, de la ora 18.30, la galeria Paul Amarica din capitala franceza.

Opera "Cumintenia Pamantului" a fost realizata de Constantin Brancusi in 1907.

Sculptura "Cumintenia Pamantului", pentru care statul roman a lansat o subscriptie publica privind strangerea sumei de 6 milioane de euro, este expusa la Muzeul Bancii Nationale a Romaniei.

Este necesara strangerea sumei de 6 milioane de euro pana pe data de 30 septembrie 2016, pentru a completa cele 5 milioane de euro alocate deja de Guvernul Romaniei. Sumele pot fi donate in conturile anuntate de Ministerul Culturii, pe site-urile brancusiealmeu.ro si cuminteniapamantului.ro.

In situatia in care, la data de 31 octombrie 2016, statul roman nu dobandeste dreptul de proprietate liber de orice sarcini asupra sculpturii "Cumintenia Pamantului", sumele colectate vor fi restituite donatorilor. In aceasta situatie, sumele vor fi restituite abia in 2017, Guvernul avand la dispozitie pentru elaborarea unei hotarari in acest sens data de 31 decembrie 2016. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro