"Artistii impotriva discriminarii si violentei". Tudor Chirila, invitat: "Interesante sunt resorturile care declanseaza violenta in mediul online"

Evenimentul - care va avea loc vineri, 27 noiembrie, incepand cu ora 11.00 la Biblioteca Nationala a Romaniei, Sala Mircea Vulcanescu - este organizat de Fundatia artEST cu sprijinul AFCN si este o initiativa a proiectului Luna artEST, ce isi propune sa atraga atentia asupra discriminarii si violentei, ca fenomene maligne ale societatii romanesti.

acum 94 luni (25 Nov 2015)

Evenimentul - care va avea loc vineri, 27 noiembrie, incepand cu ora 11.00 la Biblioteca Nationala a Romaniei, Sala Mircea Vulcanescu - este organizat de Fundatia artEST cu sprijinul AFCN si este o initiativa a proiectului Luna artEST, ce isi propune sa atraga atentia asupra discriminarii si violentei, ca fenomene maligne ale societatii romanesti. Am un blog incepand din 2007, o pagina de Facebook urmarita de peste trei sute de mii de oameni, o alta pagina a formatiei din care fac parte, un cont de Twitter si un cont de Instagram unde imi exercit pasiunea pentru fotografie.

Violenta online este o tema importanta si poate si mai interesante sunt resorturile care o declanseaza. (Tudor Chirila)

Tot in cadrul dezbaterii vor vorbi si fostul Ministru al Culturii, Ionut Vulpescu, dar si personalitati care lupta prin ONG-uri, programe sau pe cont propriu, sa inlature diferentele de rasa si etnie, abuzurile fizice sau psihice, din judecatile romanilor. "In incercarea noastra de a curata perceptiile si de a inlatura stigmatele am invitat la o masa deschisa discutiilor persoane care au reusit sa depaseasca trauma discriminarii, oameni care ne ofera o lectie prin puterea exemplului propriu", spun organizatorii conferintei "Artistii impotriva discriminarii si violentei".

Lista invitatilor care vor discuta despre cele mai acute forme de discriminare in Romania anului 2015 ii cuprinde si pe: Ionut Codreanu, Expert in cercetare si analiza media, ActiveWatch - Agentia de monitorizare a Presei, Petre Florin Manole, Membru Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Monaliza Cirstea, Director, Agentia Nationala Departamentul pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati (DESFB) din cadrul Ministerului Muncii. Totodata, Madalina Turza, Presedinte Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati, si Voichita Pop, Child Protection Specialist, UNICEF, vor vorbi despre probleme si solutii cu privire la ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro