Artistii faimosi cu origini romanesti nominalizati de-a lungul timpului la Premiile Oscar

Artistii faimosi cu origini romanesti nominalizati de-a lungul timpului la Premiile Oscar

Robinson a emigrat in SUA, alaturi de parintii lui, la varsta de numai 10 ani, pentru ca la 22 de ani sa joace deja in piese de teatru, pe Broadway. Nascut la Craiova, Jean Negulesco a fost un apreciat regizor de film, scenarist si producator de film la Hollywood.

acum 81 luni (16 Dec 2016)

Nascut la Bucuresti pe 12 decembrie 1893 cu numele de Emanuel Goldenberg, Edward G. Robinson a emigrat in SUA, alaturi de parintii lui, la varsta de numai 10 ani, pentru ca la 22 de ani sa joace deja in piese de teatru, pe Broadway.

"Kid Galahad" si "Key Largo" sunt doar doua dintre filmele ce i-au adus celebritatea, in multe dintre pelicule avandu-l ca partener pe Humphrey Bogart.

Mai mult decat atat, Robinson ar fi trebuit sa interpreteze partitura principala in celebrul film "Nasul", regizorul initial, Peter Bogdanovich, distribuindu-l in rolul lui Vito Corleone.

Nedreptatea avea sa fie corectata, tarziu, in 1973, cand Academia de Film Americana a hotarat sa-i acorde Oscarul pentru intreaga cariera. Din pacate, Robinson avea sa moara la 26 ianuarie 1973, cu doua saptamani inainte de ceremonia de acordare a premiilor, fara a avea bucuria strangerii in palma a pretioasei statuete. In 1961 a castigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu original, alaturi de celebrul Billy Wilder, pentru filmul Apartamentul.

Lauren Bacall a fost una dintre cele mai mari actrite de la Hollywood. Mama sa era romanca si a emigrat la New York cu cativa ani ca Lauren sa se nasca. Lauren Bacall a fost casatorita timp de 12 ani cu celebrul Humphrey Bogart, iar in 1996 a fost nominalizata la Oscar pentru rolul din Cele Doua Fete ale Dragostei. Dustin Hoffman a castigat doua premii Oscar

Celebrul Dustin Lee Hoffman provine dintr-o familie de imigranti din Romania, Polonia si Romania. A obtinut Premiul Oscar pentru cel mai bun actor in anii 1980 (pentru Kramer contra Kramer) si 1989 (Rain Man). Harvey Keitel a fost nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar pentru rolul din filmul Bugsy (1991).

Nascut la Craiova, Jean Negulesco a fost un apreciat regizor de film, scenarist si producator de film la Hollywood. A fost nominalizat la ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro