Artisti basarabeni la Bucuresti

Aseara, pe scena Salii Studio a Teatrului National din Bucuresti, Teatrul National "Mihai Eminescu" din Chisinau a prezentat piesa lui Slawomir Mrozek, "Casa de pe granita", un proiect moldoveano-polonez de succes. "Casa de pe granita" este o profetie absurda, periculos de reala in mileniul bantuit de razboaie si calamitati, de refugiati si de sinistrati. Cel de-al doilea spectacol pe care Teatrul National "Mihai Eminescu" din Chisinau il prezinta in acest an la Teatrul National "I.L.Caragiale" din Bucuresti, in cadrul turneului Teatru Romanesc la Bucuresti si Chisinau, este Filumena Marturano de Eduardo de Filippo, in rolurile principale fiind doi dintre cei mai cunoscuti actori ai teatrului, Silvia Luca si Petru Hadarca.

acum 56 luni (20 Jan 2016)

Aseara, pe scena Salii Studio a Teatrului National din Bucuresti, Teatrul National "Mihai Eminescu" din Chisinau a prezentat piesa lui Slawomir Mrozek, "Casa de pe granita", un proiect moldoveano-polonez de succes.

"Casa de pe granita" este o profetie absurda, periculos de reala in mileniul bantuit de razboaie si calamitati, de refugiati si de sinistrati. O data in plus, Teatrul isi confirma vocatia de spatiu al rezistentei si al libertatii, mijloc de exercitare al spiritului critic si curajului civic.

Talentatilor interpreti basarabeni li s-a adaugat o echipa talentata de artisti polonezi, in frunte cu tanara regizoare Agnieszka Korytkowska, director al Teatrului Dramatic "Aleksander Wegierko" din Bialystok. "Am dorit ca montarea mea sa faca referire si la istoriile unor moldoveni care au trait momente dramatice legate de sarma ghimpata de la Prut. Oamenii din Republica Moldova seamana cu cei din Polonia, se vede ca au avut de suferit mult din cauza istoriei, ca traiesc intr-o zona de granita", a declarat ea. E vorba de o familie, compusa din sase persoane ce locuiesc intr-o casa de la frontiera.

Cel de-al doilea spectacol pe care Teatrul National "Mihai Eminescu" din Chisinau il prezinta in acest an la Teatrul National "I.L.Caragiale" din Bucuresti, in cadrul turneului Teatru Romanesc la Bucuresti si Chisinau, este Filumena Marturano de Eduardo de Filippo, in rolurile principale fiind doi dintre cei mai cunoscuti actori ai teatrului, Silvia Luca si Petru Hadarca. Spectacolul se joaca maine, de la ora 20.00, pe scena Salii Studio.

"Filumena Marturano" sau "Divort in stil italian" e un spectacol cu mare succes la public, axat pe o poveste de dragoste mai putin obisnuita. Protagonistii sunt trecuti de prima tinerete, iar relatia lor amoroasa se intinde pe mai bine de doua decenii si jumatate de viata. Domenico este pus in fata unei dileme existentiale: sa continue viata sa de Don Juan fara de griji, sau sa intemeieze o familie? In ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro