Arta seductiei in cel mai controversat manual erotic din trecut. Cum era imaginata partenera ideala de sex

Arta seductiei in cel mai controversat manual erotic din trecut. Cum era imaginata partenera ideala de sex

"O femeie trebuie sa arate tinerete, sa fie un pic grasuta si putin inclinata spre a se ingrasa, cu statura dreapta, cu o privire maiestuoasa, cu un chip bine proportionat, cu trasaturi nobile, cu capul potrivit pe umeri, cu ochi stralucitori si un aspect placut, cu gura mai degraba mare decat prea mica, dinti albi si ca de fildes, fara riduri, cu obrajii si fata rotunda si parul negru. Trebuie sa stie sa danseze bine, sa cante bine si adesea sa poata citi romante si povesti de dragoste.

acum 91 luni (16 Jul 2016)

"Scoala lui Venus - deliciul doamnelor" a fost una dintre cele mai controversate lucrari dedicate sexului, din Europa secolelor trecute, datorita limbajului explicit si misogin in care a fost scris. Personajele principale ale manualului de educatie sexuala sunt Katherine, o tanara fecioara dornica sa fie initiata in tainele amorului si verisorul ei, Frank. El este cel care o pregateste in arta seductiei si ii raspunde, intr-un limbaj explicit, intrebarilor despre sex, puse cu insistenta de tanara indragostita de Roger, barbatul care urma sa ii devina partener.

Femeia ideala din secolul al XVII-lea

Personajele inchipuite de autorul manualului de sex ofera si o descriere a aspectului fizic ale femeii ideale din secolul al XVII-lea. "O femeie trebuie sa arate tinerete, sa fie un pic grasuta si putin inclinata spre a se ingrasa, cu statura dreapta, cu o privire maiestuoasa, cu un chip bine proportionat, cu trasaturi nobile, cu capul potrivit pe umeri, cu ochi stralucitori si un aspect placut, cu gura mai degraba mare decat prea mica, dinti albi si ca de fildes, fara riduri, cu obrajii si fata rotunda si parul negru. Sa aiba umerii largi si bratele bine proportionate, cu sanii ca doua mere, care nu atarna, cu o piele nu prea alba. Sa fie modesta, dar plina de viata, cu vorbe frumoase si intelepte, ea trebuie sa apara inocenta, dar si putin ignoranta in fata celorlalti. Sa bea si sa manance moderat, sa se simta libera mai ales in fata celor care au o buna reputatie. Trebuie sa stie sa danseze bine, sa cante bine si adesea sa poata citi romante si povesti de dragoste. Si trebuie sa aiba o inima tandra", relata Frank, unul dintre personajele cartii. "Un iubit se va indragosti de trupul gol al unei femei, atunci cand acesta este bine proportionat si nimic nu i-ar provoca o placere mai mare, inainte de cea a sexului, decat postura lasciva a femeii dezbracate", afirma Frank, in raspunsul la intrebarea tinerei sale verisoare. Nu iti po... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro