Arta cu iPhone: cele mai bune poze facute cu telefonul si cum poti sa obtii asa ceva

Arta cu iPhone: cele mai bune poze facute cu telefonul si cum poti sa obtii asa ceva

Competitia IPPAwards a fost fondata in 2007, primul an cand Apple a adus pe piata un iPhone, si a crescut de la an la an pana la a strange in prezent mii de cadre inscrise. O colectie mai mare de sfaturi este aici, unde se tine cont si de setari, si de cum sa te pozitionezi fata de subiect.

acum 79 luni (12 Jul 2016)

Sunt oameni care cred ca cea mai buna camera e cea pe care o ai cu tine. Printre atatea echipamente scumpe, de la DSLR-uri si mirrorless-uri la clasicele Leica, exista oameni care pot realiza fotografii impresionante si memorabile "doar" cu un telefon sau o tableta.

Fotografiile au fost realizate exclusiv doar cu dispozitive mobile - iPhone (cele mai bune sunt iPhone 6s sau iPhone SE), iPad, iPod Touch, iar procesarea a fost permisa doar pe acestea prin aplicatii precum VSCOCam, Pixlr, Photoshop Express sau altelte. Cateva dintre cele mai bune de anul acesta sunt disponibile in galeria foto atasata acestui articol.

Daca ti se pare dificil sa experimentezi cu fotografia cu telefonul, ar trebui sa tii cont de ce a spus castigatorul actualei editii. Competitia IPPAwards a fost fondata in 2007, primul an cand Apple a adus pe piata un iPhone, si a crescut de la an la an pana la a strange in prezent mii de cadre inscrise.

Cum sa faci poze mai bune cu telefonul

Cateva sfaturi au fost prezentate in trecut de fotografi profesionisti sau amatori pasionati de imaginile captate cu telefonul. "Ma uit la un iPhone ca la alt echipament. Daca vrei sa surprinzi ceva fara sa deranjezi, oamenii sunt obisnuiti cu telefoanele, asa ca reactioneaza mai lent", a spus Kraft la acel moment.

Pe iPhone sau orice alt telefon (cum ar fi Samsung Galaxy S7), trebuie sa te asiguri ca ai nimeri expunerea corecta, deoarece e dificil sa mai schimbi ceva dupa ce ai facut poza. Pe aparatele foto performante ai modul de fotografiere RAW, unde te poti juca mai mult in post-procesare, dar pe telefon nu ai atata libertate. Daca reusesti sa il tii relativ stabil, un iPhone e suficient de bun cat sa scoata poze decente chiar si atunci cand nu ai suficienta lumina. De asemenea, nu folosi functia de zoom, deoarece e doar zoom digital, nu optic. Kraft foloseste aplicatia preinstalata, d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro