Arsenie Boca despre relatiile intime: sexul in timpul sarcinii dauneaza, desfranarea naste boala, abstinenta da vigoare

Arsenie Boca despre relatiile intime: sexul in timpul sarcinii dauneaza, desfranarea naste boala, abstinenta da vigoare

Viata de familie, iubirea, dar si relatiile intime si desfranarea au fost teme principale abordate de parintele Arsenie Boca in lucrarile sale. Sfatul dat de parintele Arsenie cuplurilor tinere, fara copii: "sa va doriti copii de la inceput, din tinerete, pana ce parintii nu s-au hodorogit de grijile vietii si de multe pacate, caci sunt mai ageri si de mai buna nadejde in viata". Una dintre indrumarile preotului se referea la zilele in care relatiile intime nu sunt indicate: "Vremi oprite sunt acestea: cele patru posturi mari, cele trei zile de post pe saptamana (miercuri si vineri, iar luni numai daca este vointa), sarbatorile si zilele asupra sarbatorilor (inclusiv duminica - ziua domnului si sambata), vremea necuratiei, vremea de slabiciune sau de boala a unuia din soti, vremile de tulburari si razboaie precum si oarecare vreme dupa acestea, pentru cei care au luat parte la ele.

acum 69 luni (6 May 2015)

Viata de familie, iubirea, dar si relatiile intime si desfranarea au fost teme principale abordate de parintele Arsenie Boca in lucrarile sale. O serie de invataturi despre familie si relatiile de cuplu au fost publicate in cartea "Tinerii, familia si copiii nascuti in lanturi", ce cuprinde invataturile atribuite parintelui Arsenie Boca.

Iata cateva dintre sfaturile date de duhovnic despre viata intima, culese in volumul dedicat familiei:

Desfranarea in familie duce la nasterea unor copii slabi: "In cadrul familiei exista o intreaga gama a desfranarii, prin asa zisele aberatii sexuale, incat se pune accentul numai pe placerea erotica, nebuneasca, care devine o a doua natura a sotilor, incat ajung saraciti de putere si robiti de placere.

Ce spunea preotul despre relatiile dintre soti

Relatiile intime in timpul sarcinii vor afecta nou nascutul: "Sfatuiti pe oameni ca sa pazeasca nepatata sarcina, caci orice legatura trupeasca peste copilul din pantece, e rea, caci se intiparesc in copil toate poftele parintilor si la implinirea varstei toate rasar ca ciupercile dupa ploaie, toate faptele tatalui. De indata ce oferi sufletului venit de la Dumnezeu o temnita intunecoasa, peste care ai semanat toate roadele, va covarsi omul cel din afara pe cel dinauntru". Un alt sfat dat de Arsenie Boca privind relatiile intime consumate in timpul sarcinii este urmatorul: "precum au fost purtarile si toate simtamintele mamei in vremea celor noua luni, asa va fi si mostenirea copilului ce se va naste pe toata viata sa.

Relatiile sexuale dintre soti nu sunt indicate, potrivit fostului calugar, nici in vremea alaptarii: "Dar si vremea alaptarii trebuie tinuta curata, ca inca e legat de mama si de purtarile ei. Apoi nu poate rodi copil nou, pentru ca nu-si poate imparti sangele in trei parti si toate sa mearga bine: o parte cu laptele, alta pentru sine si a treia pentru c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro