Aromanii fac petitie pentru sanctionarea B1TV. Radu Banciu a vorbit in termeni scandalosi despre comunitatea lui Gica Hagi si a Simonei Halep

Aromanii fac petitie pentru sanctionarea B1TV. Radu Banciu a vorbit in termeni scandalosi despre comunitatea lui Gica Hagi si a Simonei Halep

Iata textul petitiei online care a adunat sute de semnaturi: " nu sunt un popor din comuna primitiva "In data de 17 mai 2017, in cadrul Emisiunii difuzata la postul de televiziune B1 TV, de la ora 23.00, jurnalistul Radu Banciu a facut afirmatii denigratoare la adresa unor personalitati ale sportului international, respectiv Simona Halep si Gheorghe Hagi si, extrem de grav, la adresa comunitatii lingvistice din care acestia fac parte afirmand ca, la :

acum 64 luni (18 May 2017)

Radu Banciu a folosit termeni jignitori pentru a descrie prima casnicie a lui Gheorghe Hagi, a carui echipa de fotbal Viitorul Constanta a devenit recent campioana Romaniei.

Steliana a lansat urmatorul mesaj pe Facebook: "Ma adresez tuturor aromanilor (armanilor) care considera ca fiecare trebuie sa isi asume raspunderea pentru ceea ce afirma. Va rog sa urmariti filmarea de la minutul 19.20 la minutul 20.30. Dincolo de afirmatiile referitoare la o persoana (Gheorghe Hagi, pe care il denigreaza inadmisibil), Radu Banciu face altceva, mult mai grav.

Cetateanul Banciu face referire la un grup etno-cultural, spunand, citez: .

Jurnalista de origine aromana a tinut sa faca o precizare foarte importanta celor care i-au receptionat apelul: "Va rog doar sa va exprimati dorinta de a semna protestul.

Apelul Stelianei Duliu-Bajdechi a strans rapid sustinatori, printre care se numara si sotia lui Mircea Geoana, Mihaela Geoana, care apartine si ea comunitatii aromane.

Iata textul petitiei online care a adunat sute de semnaturi:

" nu sunt un popor din comuna primitiva

"In data de 17 mai 2017, in cadrul Emisiunii difuzata la postul de televiziune B1 TV, de la ora 23.00, jurnalistul Radu Banciu a facut afirmatii denigratoare la adresa unor personalitati ale sportului international, respectiv Simona Halep si Gheorghe Hagi si, extrem de grav, la adresa comunitatii lingvistice din care acestia fac parte afirmand ca, la : ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro