Arogantele baronului Nichita, care se lauda cu pile in SRI. Cum il umilea pe seful Politiei Locale, care ii spiona iubita: "Bai, Liviule, bai, esti un dobitoc"

Arogantele baronului Nichita, care se lauda cu pile in SRI. Cum il umilea pe seful Politiei Locale, care ii spiona iubita:

"Gheorghe Nichita are dreptul, ca orice cetatean al unui stat european, la prezumtia de nevinovatie si va prezenta punctul sau de vedere cu privire la acuzatiile ce i se aduc in fata instantei de judecata", a precizat Sandra Gradinaru, avocata a primarului, referitor la acuzatiile aduse de DNA primarului-suspendat. In prezent, Gheorghe Nichita este retinut de DNA intr-un alt dosar, fiind acuzat ca a cerut mita de 6,9 milioane de lei de la omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, in cadrul unui proiect european derulat de Primaria Iasi. Femeia i s-a confesat speriata intr-o seara: "Ma urmareste un Seat negru" Armata de slugi a baronului Nichita VIDEO Adina Samson, fosta iubita a primarului de Iasi, declaratii extrem de grave despre Nichita: "M-a batut, m-a amenintat cu violul si cu moartea" De ce a intrat DNA in patul lui Nichita.

acum 78 luni (29 Nov 2015)

Primarul-suspendat al municipiului Iasi a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in dosarul in care este acuzat ca a folosit Politia Locala pentru a o spiona pe amanta sa din primarie, Adina Samson. Gheorghe Nichita este acuzat de instigare sau complicitate la infractiuni de abuz in serviciu, dar si de instigare la infractiuni informatice.

In rechizitoriul intocmit pe numele sau, Nichita este acuzat ca ar fi folosit politistii locali din Iasi inca din 2013, ordinele sale ajungand la agenti prin intermediul sefului adjunct de atunci, promovat ulterior, Liviu Hliboceanu, trimis si el in judecata. In acel an, sustin procurorii, Nichita l-ar fi pus pe Hliboceanu sa o urmareasca pe Adina Samson si in zilele de Craciun, politisti locali fiind "detasati" in cluburile din Iasi pentru a o supraveghea pe amanta primarului.

Se lauda cu pilele de la SRI

Intreg actul de acuzare este piperat de detalii picante legate de obsesia pe care Nichita a facut-o pentru Adina Samson. Unii politisti locali filau nopti intregi apartamentul functionarei de la Primarie, mergeau la saloanele de cosmetica pe care aceasta le frecventa sau chiar in excursiile din afara Iasului. Un exemplu este un om de afaceri englez, Robert W., despre care Nichita credea ca are o relatie apropiata cu Adina Samson si pentru care a cerut angajatilor Politiei Locale sa afle detalii.

Inainte de a fi prins, Nichita a comandat unui consilier local din Iasi, Marius Ostaficiuc, sa intermedieze instalarea unui program de spionaj pe un telefon pe care i l-a facut cadou Adinei Samson. Unul dintre acolitii primarului, Stefan Avarvarei, fost sef de serviciu in cadrul Politiei Locale, a detaliat la DNA cum il asigura Nichita ca nu va fi prins. "In scopul de a-i elimina aceste temeri, Nichita Gheorghe i-a spus ca detine date din interiorul Serviciului Roman de Informatii, privind faptul ca nu sunt monitorizati sau interceptati intr-o cauza penala si nici nu vor fi, acesta asi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro