Aroganta, numele tau este Romania: "Traim in Romanii separate si superioare. Traim pe News Feed si totul pare frumos"

Aroganta, numele tau este Romania:

> Mi-e frica de semenii care cred ca lumea se invarte in jurul opiniilor proprii. De o zi incoace, toata lumea rade de cei de acolo, vorbeste de saracii oameni platiti cu 100 de lei ca sa vina acolo, de Ceausescu. Nu stiu de ce e surprinzator ca se pot strange 70.000 de oameni de catre cel mai mare partid al tarii. Aroganta Bucurestiului fata de provincie si aroganta provinciei fata de Bucuresti.

acum 70 luni (21 Sep 2014)

>

Mi-e frica de semenii care cred ca lumea se invarte in jurul opiniilor proprii. Nu deschidem ochii global, nu deschidem ochii catre ceilalti si, mai grav, pare ca nu avem niciun plan.

E o Romanie plina de aroganta...

Aroganta politicienilor ca stiu mai bine ce sa faca pentru noi. Victor Ponta vorbeste de unire, dar electoratul este separat, la fel ca si clasa politica de cei care ii voteaza. Ne vedem de vieti paralel, dar nu le intersectam. Credem ca lovim in ei pe Facebook, dar ei merg mai departe, pentru ca trebuie sa fim lucizi: nu exista o forta populara acum care sa faca presiuni asupra clasei politice. Degeaba vorbeste Victor Ponta de unire. Pe Stadionul National, vorba cuiva pe Facebook, ai putea strange cateva mii de ani de inchisoare. Baroni locali cu afaceri de miliarde, politicieni cautati de DNA, plagiatori demonstrati. Nu masa de 70.000 de oameni era o problema principala acolo.

Aroganta electoratului anti-Ponta, care sta pe Facebook si rade, se mira, se intreaba ce inseamna manifestatia asta faraonica a PSD-ului. De o zi incoace, toata lumea rade de cei de acolo, vorbeste de saracii oameni platiti cu 100 de lei ca sa vina acolo, de Ceausescu. Nimeni nu se intreaba: ce e de facut. Nimeni nu incearca sa analizeze cuvintele lui Ponta. Ce are de oferit tara asta in locul unui stadion cu 70.000 de oameni? Nu stiu de ce e surprinzator ca se pot strange 70.000 de oameni de catre cel mai mare partid al tarii. Ce ne mai place sa ne uitam la clipuri in care aflam cum taranii din Prahova nu stiu ce este Europa sau pe ce planeta traim.

Aroganta Bucurestiului fata de provincie si aroganta provinciei fata de Bucuresti. Dar nimeni nu e capabil sa inteleaga tara, asa cum tara nu e capabila sa inteleaga Bucurestiul.

Aroganta fata de moldoveni. Aroganta vestului tarii fata de capitala si est. Aroganta romanilor fata de unguri. Aroganta ungurilor fata de romani. Aroganta crestinilor fata de atei. Arogant... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro