Armele folosite in atentatele de la Paris ar putea proveni din Romania

Armele folosite in atentatele de la Paris ar putea proveni din Romania

Publicatia britanica "The Telegraph" a realizat o analiza asupra traficului cu arme din Franta in incercarea de a deslusi de unde si-au procurat teroristii armele. Furtul de munitie din depozitele firmei reprezinta o problema, numai anul trecut, componente din 600 de obuze de artilerie au fost furate din baza militara Krcmarice, potrivit presei bosniene.

acum 66 luni (18 Jan 2015)

Publicatia britanica "The Telegraph" a realizat o analiza asupra traficului cu arme din Franta in incercarea de a deslusi de unde si-au procurat teroristii armele. Potrivit expertului Nicholas Florquin, de la grupul elvetian Small Arms Survey, armele de model AKS-74 Kalashnikov folosite de fratii Kouachi "nu au fost produse in nicio tara iugoslava, cel mai probabil fiind fabricate in Romania sau Bulgaria".

Restul armelor folosite se pare ca provin din tari balcanice sau din Cehia, iar gloantele, din Bosnia, scrie the Telegraph, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de informatii de la Sarajevo.

Zivko Marjanac, ministrul Afacerilor Externe din Bosnia, a confirmat ca munitia folosita fusese fabricata la el in tara, in anul 1986, de compania Igman din orasul Konjic, detinuta partial de stat. Aceasta este printre primele companii de munitie din lume, care aprovizioneaza peste 30 de tari si care negociaza in prezent un contract cu armata Statelor Unite.

Furtul de munitie din depozitele firmei reprezinta o problema, numai anul trecut, componente din 600 de obuze de artilerie au fost furate din baza militara Krcmarice, potrivit presei bosniene.

Ministrul de Externe a explicat, insa, ca este aproape imposibil sa se determine clar care a fost ruta traficului de munitie pana in Franta. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro