Arme bio-chimice. Arsenalul mortii al lui Kim Jong-un

Intr-un raport din 2015, departamentul american al Apararii estima ca Nordul intretine "de multa vreme" un "program de arme chimice" avand capacitatea de a produce agenti neurotoxici, iritanti (provocand arsuri sau inflamatii), hemotoxici (antreneaza moartea prin asfixie) si sufocanti (cum este clorul) si detine "probabil o rezerva de arme chimice". Furnizor de arme chimice Ce este mai grav, Coreea de Nord, care nu este semnatara a Conventiei internationale asupra interdictiei armelor chimice, se afla pe locul trei in randul tarilor care detin cel mai mare stoc de arme de acest gen, dupa SUA si Rusia.

acum 59 luni (30 Oct 2017)

Coreea de Nord mai are doar cateva luni pana cand va avea capacitatea de a lovi solul american cu arme nucleare, este concluzia CIA.

In timp ce Phenianul ar putea apela la un tir de rachete sau la un test nuclear, ingrijorarea creste si pe tema arsenalului neconventional al lui Kim Jong-un. In afara programelor sale balistice si nucleare, Phenianul ar avea un program militar biologic, dupa cum arata un raport al centrului de cercetari Belfer de pe langa Universitatea Harvard.

Documentul intitulat "North Korea’s Biological Weapon Program" dezvaluie ca in Coreea de Nord exista cel putin trei uzine si sapte centre de cercetare care ar putea fi legate de dezvoltarea si producerea de arme biologice, intre care antrax, variola, botulism, holera, ciuma. In acelasi timp, agentii biologici ar putea fi difuzati de membrii serviciilor speciale ale caror efective se ridica la 200.000 de persoane.

Ping-pong cu amenintari

Statele Unite studiaza orice demonstratie de forta a Phenianului, pentru ca tensiunea a crescut in ultimul timp intre Kim Jong-un si Donald Trump, acesta din urma tratand "problema" nord-coreeana prin trimiterea spre Peninsula Coreeana a unui port-avion escortat de trei nave lansatoare de rachete. La Tokio, purtatorul de cuvant al guvernului nipon, Yoshihide Suga, a declarat ca nu este exclus ca Phenianul sa "detina deja un numar considerabil" de astfel de arme, cu care isi poate echipa rachetele. Intr-un raport din 2015, departamentul american al Apararii estima ca Nordul intretine "de multa vreme" un "program de arme chimice" avand capacitatea de a produce agenti neurotoxici, iritanti (provocand arsuri sau inflamatii), hemotoxici (antreneaza moartea prin asfixie) si sufocanti (cum este clorul) si detine "probabil o rezerva de arme chimice".

Departamentul american a precizat ca "fortele nord-coreene sunt pregatite sa intervina intr-un mediu contaminat, ele antrenandu-se regulat in cadrul operatiunilor de apar... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro