Armatele europene ar putea fi intarite cu imigranti

Armatele europene ar putea fi intarite cu imigranti

In contextul in care in multe dintre aceste tari exista un numar crescut de imigranti tineri, armatele respectivelor state ar putea profita de dorinta unora dintre ei, nu tocmai putini, de a se inrola. Acest model, care s-a dovedit eficient in cazul Frantei, o tara care nu este deloc straina de problemele ridicate de un numar mare de imigranti, ar putea fi urmat si de alte tari europene, chiar daca nu poate fi importat ca atare, in conditiile in care numai cateva tari le permit strainilor sa intre in fortele lor armate.

acum 31 luni (23 Apr 2018)

In contextul in care in multe dintre aceste tari exista un numar crescut de imigranti tineri, armatele respectivelor state ar putea profita de dorinta unora dintre ei, nu tocmai putini, de a se inrola. Creata in secolul al XIX-lea, aceasta unitate s-a transformat intr-o forta de lupta care poate fi folosita in toate scopurile, iar acum, in contextul in care s-a dovedit deosebit de utila, autoritatile franceze o extind.

Anul trecut, guvernul de la Paris a anuntat ca fortele terestre ale Frantei vor creste cu un efectiv de 11.000, ajungand la un total de 77.000. Circa 33% din noile posturi vor reveni Legiunii Straine, care ajunge la un total de 8.900, adica 11% din totalul fortelor armate.

Acest model, care s-a dovedit eficient in cazul Frantei, o tara care nu este deloc straina de problemele ridicate de un numar mare de imigranti, ar putea fi urmat si de alte tari europene, chiar daca nu poate fi importat ca atare, in conditiile in care numai cateva tari le permit strainilor sa intre in fortele lor armate. In acest timp, Legiunea Spaniola, care accepta candva straini, este formata acum, in majoritate, de soldati care au cetatenie spaniola. Cand l-am efectuat in Siria, ofiterii ne-au tratat rau", a afirmat pentru "Foreign Policy" Mohammed al-Balout, un sirian care a venit in Suedia in urma cu patru ani, depunand cerere de azil, si care lucreaza acum la un consiliu municipal, oferind asistenta migrantilor care abia au sosit in tara. "In conditiile in care fortele armate suedeze sunt mult mai bine administrate, sunt convins ca multi ar fi fericiti sa se inroleze", a adaugat el. Braw sustine ca imigrantii ar putea fi de folos in acele unitati ale armatei care se concentreaza pe misiuni de raspuns in cazul unor catastrofe naturale sau pe logistica. De asemenea, ar putea face parte din misiuni ONU pentru mentinerea pacii, mai ales ca vorbesc fluent limbi din zonele in care se desfasoara astfel de actiuni.

Cum este putin probabil ca nevoia Europei de a av... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro