Armata siriana a redobandit un district din estul Alep detinut de rebeli

Armata siriana a redobandit un district din estul Alep detinut de rebeli

Mass-media de stat siriana a declarat ca armata a asigurat trecerea in conditii de siguranta a cel putin 150 de persoane din Hanano si a aratat poze cu oameni intr-un centru de primire care au spus ca sunt rezidenti evacuati. Alep, care a fost cel mai mare oras al Siriei inainte de inceperea unui razboi civil care a ucis sute de mii de oameni, este impartit intre vestul detinut de guvern si estul detinut de rebeli, unde oficialii ONU spun ca cel putin 250.000 de persoane sunt sub asediu.

acum 72 luni (27 Nov 2016)

Fortele guvernamentale au avansat atacul la sol si cel aerian la marginea jumatatii estice a orasului asediat, o miscare despre care rebelii spun ca este proiectata sa imparta in doua cel mai important bastion urban al lor.

Armata a precizat intr-o declaratie comuna cu aliatii sai ca a preluat controlul deplin asupra districtului de locuinte Hanano, care se afla in prima linie de nord-est a sectorului estic. "Echipele de inginerie elimina minele si dispozitivele explozive improvizate plantate de teroristi in piete si strazi", se arata in declaratie.

Observatorul sirian pentru drepturile omului, o organizatie de monitorizare cu sediul in Marea Britanie, a declarat ca armata a restabilit controlul asupra Hanano, care a fost prima parte a Alep preluata de catre grupurile armate de opozitie, in 2012.

Un atac aerian reinnoit asupra partilor rezidentiale si din prima linie de la est de Alep a inceput martea trecuta, dupa o pauza de cateva saptamani.

"Revolutionarii se lupta cu inversunare, dar volumul bombardamentelor si intensitatea luptelor, mortii si ranitii si lipsa de spitale, toate joaca un rol in prabusirea acestor linii de lupta", a declarat un oficial al Jabha Shamiya, unul dintre cele mai mari grupuri de lupta impotriva lui Assad din nordul Siriei.

Yasser Al-Yousef, de la biroul politic al grupului rebel Nour al-Din al-Zinki, a declarat ca rebelii au luptat cu inversunare pentru mai mult de 48 de ore pentru a apara Hanano si frontul de sud-est al Alep impotriva bombardamentelor grele ale guvernului.

Un reporter de la o televiziune de stat siriana a difuzat sambata in direct dintr-o regiune din Hanano cum fortele guvernamentale incercau sa stabileasca un control complet asupra zonei.

Rebelii spun ca mare parte din Hanano a fost gol de rezidenti timp de cateva luni.

Mass-media de stat siriana... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro