Armata lui Bashar al-Assad pregateste o ofensiva majora pentru recucerirea orasului Alep

Armata lui Bashar al-Assad pregateste o ofensiva majora pentru recucerirea orasului Alep

ONU avertizeaza ca situatia din Alep este catastrofala Pe de alta parte, ONU a lansat joi un avertisment in legatura cu situatia catastrofala de la Alep, dupa o noapte de raiduri aeriene si bombardamente, care au lovit inclusiv un spital si au distrus linia folosita pentru livrarea ajutoarelor umanitare, ce tin in viata milioane de sirieni din orasele asediate de fortele beligerante, relateaza agentia de presa Reuters, citata de news.ro.

acum 81 luni (28 Apr 2016)

O sursa apropiata regimului de la Damasc a declarat pentru AFP ca "armata pregateste o vasta operatiune" in zilele urmatoare pentru a-i alunga pe rebeli din imprejurimile orasului si a crea "o zona de securitate" in jurul orasului acum "incercuit total".

Cel putin 38 de civili din cartierele rebele si guvernamentale din Alep si-au pierdut viata joi in raiduri si bombardamente, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP. Cel putin 18 persoane au fost ucise si 40 ranite in urma bombardamentelor rebelilor asupra a cinci cartiere guvernamentale si alte 20 in raiduri ale fortelor guvernamentale impotriva cartierelor rebele, intre care foarte popularul Bustan al-Qasr, mentioneaza OSDO, organizatie neguvernamentala cu sediul la Londra, care dispune de o retea de surse pe intregul teritoriu sirian, noteaza Agerpres. ONU avertizeaza ca situatia din Alep este catastrofala

Pe de alta parte, ONU a lansat joi un avertisment in legatura cu situatia catastrofala de la Alep, dupa o noapte de raiduri aeriene si bombardamente, care au lovit inclusiv un spital si au distrus linia folosita pentru livrarea ajutoarelor umanitare, ce tin in viata milioane de sirieni din orasele asediate de fortele beligerante, relateaza agentia de presa Reuters, citata de news.ro.

Jan Egeland, directorul echipei umanitare, a anuntat ca urmatoarele ore si zile sunt cruciale pentru ca Natiunile Unite sa restabileasca legatura cu zonele asediate, care au nevoie urgenta de ajutoare umanitare.

"Deteriorarea catastrofala a situatiei din Alep in ultimele 24-48 de ore, dar si in alte parti din provincia Homs, a fost prezentata azi membrilor echipei de interventie umanitara.

Mediatorul ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, le-a cerut joi liderilor Statelor Unite si Rusiei sa salveze armistitiul din Siria, care a intrat in vigoare in urma cu doua luni, dar a fost abandonat saptamana trecuta de rebelii moderati, ce a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro