Aritmetica lui Dragnea: 102 - 7 = 100 taxe

Aritmetica lui Dragnea: 102 - 7 = 100 taxe

Printre taxele eliminate se regasesc: timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comertului, taxe consulare si de cetatenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxa suplimentara pentru eliberarea pasaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Nationala de Pensii.

acum 93 luni (24 Oct 2016)

Astfel, Comisia de Buget a amendat proiectul de lege al celor 102 taxe nefiscale eliminate, asa cum a fost prezentat de Liviu Dragnea, si a scos taxele radio si TV din categoria taxelor eliminate de PSD.

Cand PSD a adunat cele 102 taxe, in dreptul celor percepute de televiziunea si radioul public au fost trecute sapte: taxa radio pentru persoane fizice - 2,5 lei, taxa radio pentru persoane juridice - 30 de lei, taxa radio pentru microintrepridneri - 10 lei, taxa TV pentru persoane fizice - 4 lei, taxa TV pentru persoane juridice fara salariati - 4 lei, taxa TV pentru microintreprinderi - 15 lei, taxa TV pentru persoane juridice, societati turistice - 7,7 lei. "Astazi a trecut prin comisia de specialitate a Camerei Deputatilor proiectul privind eliminarea a 100 de taxe nefiscale.

Cele 102 taxe sunt, de fapt, 79

Inainte de scoaterea taxelor radio si TV din proiectul de lege, Liviu Dragnea a prezentat, pe pagina sa de Facebook, doar 88 de taxe nefiscale din cele 102 anuntate. Iar din cele 88 de taxe, cea privind certificatele de calificare este mentionata de doua ori, iar taxa de timbru judiciar a for deja eliminata printr-o ordonanta a Guvernului Ciolos. Dupa scoaterea ta taxelor radio si TV din proiectul de lege, cele 102 taxe eliminate de PSD au ajuns, de fapt, 79, cu 23 mai putine decat a prezentat Liviu Dragnea. Intr-o singura zi, proiectul de lege a primit aviz si raport de la comisiile de specialitate si a fost votat si de Senat, prima Camera sesizata. Proiectul de lege va trece de Parlament intr-o saptamana de la depunerea lui la Senat, in conditiile in care alte proiecte de lege zac in sertarele Parlamentului de ani de zile.

Impact subevaluat

Impactul bugetar estimat de PSD pentru anul 2017 este de o,07% din PIB. Impactul bugetar calculat de Ministerul de Finante este de 1,6 miliarde de lei, respectiv 0,2% din PIB, dublu fata de estimarea din proiect. "Conform calculelor noastre, impactul este de 1,6 miliarde d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro