Aristotel Cancescu, arestat preventiv in dosarul de coruptie, incarcerat la Politia Brasov

Aristotel Cancescu, arestat preventiv in dosarul de coruptie, incarcerat la Politia Brasov

Aristotel Cancescu s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Brasov in noaptea de vineri spre sambata, in jurul orei 01.00, dupa ce instanta suprema a decis arestarea sa preventiva pentru 30 de zile. Totodata, firma SC Ramb Sistem a incasat nejustificat peste 660.000 de lei, iar Cancescu a intervenit ca aceasta sa obtina si un al treilea contract, de 20 de milioane de lei, privind renovarea Spitalului Judetean de Urgenta Brasov, desi licitatia fusese castigata de o alta societate.

acum 109 luni (25 Oct 2014)

Aristotel Cancescu s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Brasov in noaptea de vineri spre sambata, in jurul orei 01.00, dupa ce instanta suprema a decis arestarea sa preventiva pentru 30 de zile. Cancescu nu a avut niciun bagaj asupra sa, iar la scurt timp cativa membri ai familiei acestuia au ajuns si ei la IPJ Brasov pentru a-i aduce cateva obiecte personale.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Brasov, Aristotel Cancescu, a fost arestat preventiv in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie privind atribuirea preferentiala de contracte pe bani publici, printr-o decizie de vieri seara a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), care este definitiva.

Seful CJ Brasov, Aristotel Cancescu (PNL), este cercetat de procurorii anticoruptie pentru luare de mita, trafic de influenta, abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci fapte) si instigare la tentativa la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit anchetatorilor, firmele care ar fi fost favorizate la atribuirea unor contracte de catre CJ Brasov sunt detinute de Gabriel Bagiu si de Ion Dinita, deputat PC, cercetat si el, in acest dosar. Camera Deputatilor si-a suspendat lucrarile, luni, din lipsa de cvorum, fara a se pronunta asupra cererii de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Ion Dinita.

Potrivit procurorilor, in urma platilor nelegale facute de CJ Brasov catre firma SC Gotic SA, a lui Dinita, institutia publica a fost prejudiciata cu peste 7,6 milioane de euro. Totodata, firma SC Ramb Sistem a incasat nejustificat peste 660.000 de lei, iar Cancescu a intervenit ca aceasta sa obtina si un al treilea contract, de 20 de milioane de lei, privind renovarea Spitalului Judetean de Urgenta Brasov, desi licitatia fusese castigata de o alta societate. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro