Aristocratia europeana vrea sa investeasca in Transilvania

Aristocratia europeana vrea sa investeasca in Transilvania

"In pofida circumstantelor dificile, incercam sa construim un turism sustenabil si o afacere forestiera si sa cream un mediu care ii tine pe tineri aici", spune Roy-Chowdhury, care incearca sa ofere castelului Mikes, confiscat in trecut de comunisti, o noua viata si sa creeze locuri de munca in Zabala, informeaza Agerpres.

acum 72 luni (18 Sep 2014)

"In pofida circumstantelor dificile, incercam sa construim un turism sustenabil si o afacere forestiera si sa cream un mediu care ii tine pe tineri aici", spune Roy-Chowdhury, care incearca sa ofere castelului Mikes, confiscat in trecut de comunisti, o noua viata si sa creeze locuri de munca in Zabala, informeaza Agerpres. Cea de-a 25-a generatie a familiei Kalnoky, ai carei membri au inclus un prim-ministru al Imperiului Austro-Ungar, s-a intors in Transilvania pentru a administra mosia si casele de oaspeti, care deservesc in principal turisti austrieci si germani.

Aristocratii au fost alungati in timpul regimului comunist, in 1949, iar la aproape 65 de ani de atunci, Romania a devenit o oportunitate atractiva pentru investitii, nu doar datorita bogatiilor sale naturale si culturale, ci si datorita competitivitatii sale tot mai mari.

"Infrastructura mai dezvoltata si disponibilitatea unei forte de munca, bine calificata, sunt esentiale in atragerea investitorilor in Transilvania, care este o importanta regiune agricola", afirma Neil Shearing, economist-sef la Capital Economics Ltd. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro