Aripi frante: accident aviatic in Alpii francezi. Ultimele cuvinte ale pilotilor: "Avionul incepe sa coboare fara autorizatie". Dupa care a urmat calvarul

Aripi frante: accident aviatic in Alpii francezi. Ultimele cuvinte ale pilotilor:

Autoritatile franceze, care continua cautarea corpurilor celor decedati atunci cand avionul s-a lovit de munti, au descoperit deja cutia neagra care se afla in cocpit, sunt sperante ca foarte curand lumea si mai ales rudele celor disparuti sa afle ce s-a intamplat de fapt.

acum 90 luni (25 Mar 2015)

>

Printre ei, 16 elevi ai unui liceu din Haltern, Germania, care reveneau dintr-un schimb de experienta. Bratele parintilor lor, care ii asteptau la aeroport, sunt acum nu vide, ci frante. Suflete care au avut un zbor fara intoarcere in circumstante care raman misterioase. Plecase intr-adevar cu o jumatate de ora de intarziere din Spania, insa pilotii nu au cerut in niciun moment ajutor. Nu ne putem decat inchipui groaza, durerea, teama, tacerea sau lacrimile celor din avion, celor care au cazut ca intr-un cosmar, timp de 8 minute, spre pamant.

Localnicii acelei superbe zone, Proventa, povestesc azi, socati, cum viata lor s-a schimbat in acele 8 minute: "obisnuiam sa admiram avioanele care traversau cerul nostru, ii invidiam pe cei care zburau mai sus decat noi. Ieri am vazut, distrusi, un spectacol morbid, avionul care cadea spre sol...si nu puteam face nimic, am asistat neputinciosi la moartea lor". Socul, da, este enorm, atat pentru ei cat si pentru francezi, pentru cuplul regal spaniol, aflat in vizita oficiala in Franta, pentru cancelarul german Angela Merkel, caci pasagerii avionului erau in majoritate spanioli, germani.

Autoritatile franceze, care continua cautarea corpurilor celor decedati atunci cand avionul s-a lovit de munti, au descoperit deja cutia neagra care se afla in cocpit, sunt sperante ca foarte curand lumea si mai ales rudele celor disparuti sa afle ce s-a intamplat de fapt. Expertii francezi in aviatie asimileaza comportamentul pilotilor si al avionului cu cel care intervine in cazuri de depresurizare subita, ca urmare a absorbtiei de gaze toxice.

Ascult, inlemnita, "Mon coeur s'ouvre a ta voix", din Samson si Dalila, de Camille Saint-Saens. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro