Arhitectul Serban Sturdza, catre Firea: "Se pare ca vreti sa transformati renumele Bucurestilor din Micul Paris in Micul Phenian"

Arhitectul Serban Sturdza, catre Firea:

Redam integral postarea lui Serban Sturdza: "Stimata doamna Primar General al Bucurestilor, Ne-am permis sa va deranjam (oh, ne cerem scuze, a cata oara?!) cu o noua adresa, prin care solicitam o serie de informatii publice in scopul fluidizarii procesului de obtinere a autorizatiilor de construire. Pentru a trece la optimizarea situatiei autorizatiilor de construire consider ca trebuie rezolvate cateva intrebari: o Cat de multe documentatii primesc intr-adevar avizul in 30 de zile ?

acum 73 luni (15 Jan 2018)

Redam integral postarea lui Serban Sturdza:

"Stimata doamna Primar General al Bucurestilor,

Ne-am permis sa va deranjam (oh, ne cerem scuze, a cata oara?!) cu o noua adresa, prin care solicitam o serie de informatii publice in scopul fluidizarii procesului de obtinere a autorizatiilor de construire. Mai precis, cate cereri de autorizatie de construire au fost depuse, cate au fost aprobate in termen legal si sub semnatura caror arhitecti sau companii de arhitectura.

Astfel, conform ultimului paragraf, ni se spune ca "nu exista obligatia legala si institutia noastra nu prelucreaza date statistice in sensul solicitat de dvs., pentru a fi puse la dispozitia publicului". OARB a solicitat acele date ca sa poata clarifica situatia actuala, in asa fel ca ea sa fie remediata in interesul bucurestenilor si, totodata, in interesul PMB ca institutie (asta in cazul in care PMB chiar si-ar dori acest lucru...). Va rog sa nu uitati, daca puteti, doamna Primar General, ca documentatiile depuse de arhitecti sunt intocmite la comanda clientilor, care contribuie cu propriile resurse si conform propriilor interese, la dezvoltarea Bucurestiului.

Afirmatia cu care se incheie raspunsul PMB, cum ca "calcularea termenului scurs intre data depunerii cererii pentru emiterea autorizatiei de construire si momentul emiterii (inregistrarii autorizatiei) nu prezinta relevant, avand in vedere ca majoritatea documentatiilor la momentul depunerii sunt incomplete sau neconforme", nu poate fi acceptata sub nici o forma, deoarece sfideaza realitatea.

Pentru a trece la optimizarea situatiei autorizatiilor de construire consider ca trebuie rezolvate cateva intrebari:

o Cat de multe documentatii primesc intr-adevar avizul in 30 de zile ?

o Cat de multe documentatii sunt incomplete si cat de mult dureaza pana ce se corecteaza pentru a fi acceptate si a-si urma cursul legal?Citeste intreg articolul pe adevarul.ro