Arhitectul care a revolutionat casele traditionale romanesti. De ce astfel de locuinte valoreaza mai mult in timp

Arhitectul care a revolutionat casele traditionale romanesti. De ce astfel de locuinte valoreaza mai mult in timp

Adrian Paun are 43 de ani si in urma cu cativa ani a decis sa gandeasca si sa realizeze proiectele unor case traditionale romanesti si neoromanesti rupte parca din cartile vechi in care Romania era plina de astfel de constructii. "Mi se intampla chiar mie sa zic wow" Arhitectul spune ca proiectul reprezinta 80% din ceea ce va avea clientul, iar rezultatul final trebuie sa fie mai spectaculos, sa-l bucure pe cel care a vrut sa aiba o casa traditionala romaneasca sau una construita in stil neoromanesc.

acum 115 luni (31 May 2015)

Adrian Paun are 43 de ani si in urma cu cativa ani a decis sa gandeasca si sa realizeze proiectele unor case traditionale romanesti si neoromanesti rupte parca din cartile vechi in care Romania era plina de astfel de constructii. Povesteste a inceput cand un preot i-a cerut ajutorul, spunandu-i ca vrea sa isi construiasca o casa parohiala.

"Atunci mi-am pus problema cum sa fac o casa parohiala. Nu putea sa fie un proiect modern, ar fi trebuit sa respecte un alt stil. Si asa am inceput sa studiez, sa ma documentez.

"Peste zece ani o sa aiba o valoare mult mai mare"

Arhitectul spune ca avantajele acestor case sunt nenumarate, insa de departe cel mai important este cel care priveste valoarea pe care o va avea casa in viitor. Ba mai mult decat atat, peste zece ani o sa aiba o valoare mult mai mare in comparatie cu o casa construita acum", explica arhitectul bucurestean.

Casa realizata in stil neoromanesc FOTO Arhiva personala

Un alt avantaj, spune Adrian Paun, este ca pretul pentru o casa construita in stil traditional romanesc sau neoromanesc este, cu mici diferente, cam acelasi ca cel necesar pentru ridicarea unei vile moderne.

Casa realizata in stil neoromanesc FOTO Arhiva personala

"In comparatie cu casele obisnuite, e ceva mai mult de investit in casa si manopera. "Mi se intampla chiar mie sa zic wow" Arhitectul spune ca proiectul reprezinta 80% din ceea ce va avea clientul, iar rezultatul final trebuie sa fie mai spectaculos, sa-l bucure pe cel care a vrut sa aiba o casa traditionala romaneasca sau una construita in stil neoromanesc. Casa realizata in stil traditional romanesc FOTO Arhiva personala Pe langa clientii care locuiesc in Romania, la arhitectul bucurestean au apelat si oameni stabiliti in strainatate care vor sa isi construiasca case in tara noastra, pastrand o parte din stilul traditional. C... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro